Diskuse

Zlatý prciny

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsou pěkný, holky jedny.

Problém je v tom, že onu kýženou svobodu si musí člověk "vydržkovat". Čekat, že nám odněkud spadne, jest naivní. A taky to nejde ze dne na den. Jak říkal Churchill: Demokracie je jako anglický trávník. Stačí ho jen kropit a stříhat. Ale musíte to dělat aspoň sto let.

Náš lid je odminula zvyklý na všechno opatrně pro jistotu kývnout a pak si jít zabrblat do hospody. Dnes je situace lepší. Máme blogy a diskuse. A podívejte se, co všechno dnes neprojde. Místo, aby tisk (a ostatní média) se stal hlídacím psem demokracie, stává se čím dál víc nástrojem pro ukájení se frustrátů. A platformou extrémistů všech směrů. A co proti tomu děláme?

Připomínám, že všechny možné instituce tu jsou pro nás, a ne my pro ně. A to platí i pro iDNES. Jenže tento spolek si to nechce uvědomit. Jest tedy potřeba mu to náležitým způsobem sdělit.

Tohle si rychle okopírujte, než to ZASE zmizí.

Karma! R^

3 0
možnosti
Foto

Pro provozovatele těchto stránek jde toliko o byznys. Nebudou-li se vyplácet, prostě je zruší. To je realita trhu a kapitálu.;-)

0 0
možnosti
Foto

Toto se asi mnohým nebude líbit, ale jen tak k zamyšlení;-):

,,... tak někoho zabijou, někomu daj najíst, ... tak to se tak vyrovná, ne? ... A dohodnou se. ... Dycky každej morální předpoklad musí být futrovanej klackem. Poněvadž jináč by se žádnej morální předpoklad nedal prosadit, protože lidi nemužou dělat víc, než čeho jsou schopni, protože lidi jsou lidi ..."(V+W, Těžká BarboraR^)

2 0
možnosti

Kdysi, v temných dobách, kdy konec režimu ještě nebyl na dohled, jsem přemýšlel, jaké ztráty tento režim vlastně přinesl a jak je bude možné odstranit. Došel jsem k závěru, že nejhorší k čemu došlo, je morální devastace. Že chybí obyčejné, já Pán, - vy Pán. Respekt a slušnost.

Demokracie bez demokratů, je prostě jen takový mrzáček. Vsázím na

mladou generaci, která není tímto zatížena a vesele si jezdí do světa na zkušenou.R^

7 0
možnosti

Krásná myšlenkaR^

4 0
možnosti
Foto

Dříve než jsem si přečetl váš článek vydal jsem svůj, který v jistém smyslu s vaším souvisí. Máme blbou náladu, jsme nespokojení, strašíme se a potřebovali bychom to na někoho svést. Nejlepší je to na "Ně". Jak nám "Oni" ubližují, jak nám brání v užívání našich svobod. Je to otřepané, ale za své problémy si můžeme sami. A k tomu je nutno zvážit, jsou-li to problémy, nebo jenom nějaké bolístky. Migrační krize přišla jak na zavolanou. Můžeme totiž za veškerý neřád tohoto světa kromě "Nich" ještě učinit zodpovědné "Je".

3 0
možnosti
Foto

... jo, bohužel je to tak - četl, okarmoval ;-)R^

2 0
možnosti
Foto

R^ ,,Bože, tady by bylo tak krásně..." (skvělej R.Hrušínský, Hrabal - Slavnosti sněženek);-)

0 0
možnosti
Foto

... a taky "Zahrádkář Kersku" ;-D

1 0
možnosti
Foto

Já také nevím přesně, co se stalo a kde se to "pomrvilo".

Mohu jen nabídnout svůj názor, dojem. A tím je, že jsme v euforii po ́89 zapomněli na to, že když někomu svěříme správu svých věcí, tak také máme kontrolovat, jak kvalitně je tato správa prováděna a dožadovat se změn, když jsou potřebné. A tím se stalo, že náš hlas přestal mít váhu, přestal být respektován. A když jsme se ani nadále důsledně nedožadovali konání v našem zájmu, tak se stalo nevyhnutelné - přestali jsme být bráni vážně, ztratili jsme respekt.

Každý ví, že lépe a rychleji se kazí, než napravuje. My jsme připustili správu plnou kazů, vad, nedodělků, podřadného materiálu a služeb a správce si velmi dobře žije na náš účet a ještě se nám směje.

A my nejsme dost silní (jednotní a odvážní), abychom si dupli a řekli: A DOST!!

Dlouho, dlouho bude trvat naše náprava a pak teprve možná nastoupíme dlouhou cestu k nápravě věcí veřejných.

Promiňte, ale bál jsem se, abych méně slovy nebyl méně srozumitelný.

3 0
možnosti
Foto

... zdravím, já tomu rozumím, konečně o tom neustále píšu (samozřejmě z úhlu svého subjektivního pohledu) - jen už jsem trochu otrávený, přiznám ... jsem rád, za Vaše názory, a to, že mne stále čtete, díky - a lidé nemusí mít nutně na vše tejný názor, byla by to dokonce hrůza, myslím ... hlavně když se nepřestaneme chovat jako lidé, když jsme schopni normální diskuze - musím se smát, když to má někdo v info o autorovi, a nemá otevřenou diskuzi - Vám pane Machačku pěknej den, ostatně všem lidem dobré vůle - o té Vaší, jsem nikdy nezapochiboval, věřte miR^:-)

2 0
možnosti

Hláška je z filmu "Nejistá sezóna" od Cimrmanů :-).

2 0
možnosti
Foto

... děkuji za doplnění, ta paměť;-)R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS