Diskuse

Islám a západ

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když jsou podle vás všichni především lidé, tak mi vysvětlete, proč jedni lidé (muslimové) páchají mnohem víc teroristických útoků, než jiní lidé, kteří vyznávají ostatní víry, popřípadě lidé nevěřící v žádného boha.

http://www.thereligionofpeace.com/

1 0
možnosti

Zkuste se na to podívat z druhé strany. Křesťané Bush a Blair vtrhli do Iráku pod vylhanými záminkami, zabili a zmrzačili tam statisíce lidí, zničili majetek nedozírné hodnoty a způsobili exodus uprchlíků. Taky unášeli lidí po desetitisících, mučili je a věznili je bez soudu. Někteří hnijou v Guantanámu dodnes po více než deseti letech věznění. Je dnes svět bezpečnější?

1 0
možnosti

Doporučoval bych vám přečíst si ve včerejším Magazínu MF rozhovor s hercem Pavlem Křížem, o kterém se rozhodně nedá tvrdit, že by byl "hysterickým, vystrašeným a tedy nenávistným xenofobem", nebo zaprděným Čecháčkem.

1 0
možnosti

Názor jednoho člověka a já s ním nesouhlasím.

0 0
možnosti

Souhlasila bych s vámi až potud, kdy muslim neopětuje mou podanou ruku a muslimka vyžaduje abych u společného stolu nejedla vepřo knedlo zelo a nedala si sklenku vína.

A ještě dotaz ti, kteří páchají násilí na ženách a obtěžují je na ulici jsou radikální nebo umírnění muslimové?

2 0
možnosti
Foto

To jste zažila osobně nebo jste to slyšela ... to za prvé. Za druhé, nevím o tom, že by kdokoliv měl povinnost někomu podávat ruku, nechce-li ... s tím knedlem zelem ... lidé jsou různí,to si moc nevyberete, stalo se mi, na předzahrádce kavárny, že přišel člověk, abych nekouřil protože to vítr nese na ně, přestože to bylo jediné místo té restaurace kde se dalo kouřit, pranic se mi to nelíbilo, ale podíval jsem se ke stolu, byla tam žena a dítě; prostě jsem to cigáro típl, a usmál se na prcka.

K vašemu dotazu, lze samozřejmě dohledat v tisku, co to bylo za lidi ... má osobní zkušenost je taková, že už cca 26 let, co jezdím po Evropě, v přístavech Itálie, v Řecku - na Balkáně - dnes a denně lezli přes ploty mladí muži z Albánie, Afriky, z Pakistánu, Afgánistánu - jsou to ekonomičtí migranti a nikdo neví, kolik jich bylo, kde byli a podobně ... nikdo to moc neřešil, ti co se nedostali dál, se často kumulovali v těchto zemích, byli najímáni místními na sezonní práce, bydleli v maringotkách přímo na polích (viděl jsem na vlastní oči - žili a pracovali v podmínkách a za plat, za který by žádný Evropan nedělal) tedy mají i jakousi zkušenost ... jiní zase už žijí v Evropě delší dobu, mnohdy na černo - jsou využíváni jako levná pracovní síla, takový lepší otroci - a ano, jsou nadržení, jak to u mladých mužů bývá ... jsem přesvědčen, že právě tito, kteří tu byli nebo se nyní společně s válečnou uprchlickou vlnou konečně dostávají dál, jsou ti nejproblematičtější - jinak mnozí jiní, pracují například jako myči nádobí, pokojské - znám pár takových, kteří v Německu například za 800 - 900 euro pracují 12 - 16 hodin denně, stravují se společně - 3-4 vyžijí za 200 euro ... zbytek peněz posílají domů, do Pakistánu, do Afghanistánu ... celkem slušní, normální mladí muži, snaží se sehnat si děvče a pod. Což taky dělá zlou krev, mimo jiné. Samozřejmě to je jen jedna z možných příčin, jsou prostě i špatní a agresivní lidé, vše má vždy své příčiny, není v mé moci vám je zde všechny říci

0 0
možnosti
Foto

Omluva za ne - reakce ... neměl jsem připojení. Jak jsem si tak pročetl diskuzi, většině bych asi doporučil, si pustit přidaná videa (nejsou tam pro nic za nic) - onen dokument, na mnohé otázky, je tam odpověď či jsou vyvrácena nesmyslná tvrzení ... i když chápu, že je to poměrně dlouhý dokument.

Chce-li se ale někdo vyjadřovat k problematice islámu, ve vztahu k západu, k dnešní situaci, k historii ... měl by mít minimálně tyto informace, aby tedy nebyl za hlupáka, či pouhého lháře ... a jinak, je myslím potřeba pochopit smysl článku, kam míří ... na nesmyslné či zavádějící komentáře, nehodlám reagovat. Tolik zbytečného času nemám.To podstatné o co jde, jsem napsal zcela jasně. Nelze házet všechny muslimy do jednoho pytle s fanatickými stoupenci jedné sekty, s teroristy ... to by mohlo pochopit i malé dítě, myslím. Každý, kdo tak činí, sám sebe řadí do skupiny lidí, o nichž píšu a tak jak o nich píšu. Nemusí se to někomu líbit, ale to je asi tak to jediné, co s tím může dělat. A nehodlám na tom měnit ani čárku, jenom naprosto zaslepení a hloupí lidé, nechápou ten rozdíl, a princip. Takový lidé jsou tuším nejvíce podobní právě těm fanatikům, z řad stoupenců Wahábismu, z řad fanatických islamistů a teroristů ... dokument mnohé osvětluje i ve vztahu k příčinám dnešních problémů, a je z něj navíc patrné, kudy určitě cesta k řešení nevede. Bohužel, je to stále marné.

0 0
možnosti

Ne, není to marné a já vám děkuji.

2 0
možnosti

O53n35d18r84a 25G66l49a71c

8. 4. 2016 22:34

Nacisti taky měli dvě nohy a jednu hlavu. Dokonce i soucit měli, prej ňákýmu Himmlerovi se dělalo špatně, když přihlížel popravám Židů. Nebo to byl jinej jejich papaláš, co měl tak rád svojí dcerunku a pořád tolik pracoval? Prostě to byli taky především lidi.

Netvrdím, že islám je totéž co nacismus. Ale hájit někoho tím, že taky má dvě ruce, to je trochu vedle.

3 2
možnosti
Foto

... jste zřejmě četl jiný článek, nebo? Nebo jen nic nepochopil?

0 0
možnosti

Poslechl jsem si kousky těch paskvilních třech dílů. Za všechny nesmysly jeden, který(tedy šátek) je aktuální: kdo mně ukáže, kde je v Koránu verš o zahalování vlasů u ženy, jak je v jednom z dílů tvrzeno, učiním veřejnou omluvu a přiznám, že jsem se mýlil. Ale podobných tvrzení je tam přehršel!

Zatím, až na pár historických údajů, lze konstatovat, že ze všech tří dílů neustále kape růžová barva a ne a ne zaschnout!!!

0 2
možnosti
Foto

Súra Al-Ahzáb, verš 59 ‘Proroku,řekni manželkám svým, dcerám svým i věřícím ženám, aby přitahovaly k sobě svézávoje!

Súra An-Núr, verš 31 ‘A řeknivěřícím ženám, aby cudně klopily zrak a střežily svá pohlaví a nedávaly na odivsvé ozdoby kromě těch, jež jsou viditelné. A nechť spustí závoje své na ňadrasvá

1 0
možnosti

Tak Vy jste se, pane autore, nedávno podíval, co to ten islám je a už píšete se slušným nálepkováním své soudy.:-/;-D

Je směšné srovnání "podívejte se, kde bylo křesťanství před šestisty léty"! Jakým příkladem byl pro křesťany okolní svět?!! Z té muslimské strany ten nejhorší!!! Na jaké úrovni byla věda?! A jak na ni reaguje (na přímé důkazy -stovky záběrů Země z kosmu) současný islám? Nějaký muslimský duchovní, tedy spíše magor, natočí video, kde dle Koránu tvrdí, že Země je plochá a kulatost popírá příkladem letadla letícího do Číny - prostě tam doletět nemůže!!!8-o;-D

A speciálně pro autora: nejprve je zde islámská nauka, propagující nenávist a násilí, platná od doby Mohameda s neochotou na ní cokoli měnit a takto je přenášena do Evropy a teprve po té, v reakci na její uplatňování je tu obranný prvek odporu proti islámu!!!

Časová linie posloupnosti je nepřekročitelná!

8 2
možnosti

No a co, magoři jsou všude. Nemyslím si, že se názory onoho duchovního řídí například íránští vědci posílající satelity do vesmíru nebo pakistánští jaderní vědci.

3 2
možnosti

Křesťané mají( nebo by měli mít) za příklad Ježíše, muslimové uctívají lupiče, vraha a pedofila v jedné osobě. Trošičku rozdíl....

5 0
možnosti
Foto

... vy jste u toho byl, já tyto informace nemám a v dokumentu nic takového nebylo zmíněno, i proto jsem psal, že jsem se o islám nezajímal nikdy hlouběji, nevím už vůbec, co kdy dělal Mohamed, pouze to, co jsem se dozvěděl z toho dokumentu... a taky by bylo dobré posuzovat věci v kontextu doby, minimálně ... souhlasím, že určitě nelze srovnávat Ježíše s Mohamedem ... to je vskutku obrovský rozdíl, nic z toho ovšem nemůže ovlivnit můj názor na to, že jsme všichni ponejprv lidé, až pak jsme něčím dalším ... genetická odchylka není, od orangutánů, šimpanzů či goril se naše DNA liší cca ve 2%

0 0
možnosti

Židem se narodíte, ale to je jedno. Jinak to asi myslíte dobře a to je to nejhorší, co jste mohl udělat. Vysvětlete nám, proč jsou téměř všechny islámské země zcela ekonomicky zaostalé? Proč muslimové nenávidí křesťany a proč chtějí všichni Muslimové do Evropy?

6 0
možnosti
Foto

Křesťanem se člověk stane tím, že se dobrovolně rozhodne pro Ježíše Krista. Židem . Židem se člověk naproti tomu stává narozením - právě tak, jako se většina lidí německého jazyka stala Němci, Rakušany nebo Švýcary. Židem je ten, kdo má židovskou matku. Muslimem je každý, kdo má muslimského otce. , ať je Ind, Iráčan, Maročan, Alžířan, Čech.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS