Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Kainar je náš básník největší imaginace, snad jedině Vítězslav Nezval ho předčil. Třicet pět let jsem žil v Přerově, kde se Kainar narodil. Snažil jsem se podílet na vzniku festivalu KAPR, neboli Kainarův Přerov. Nakonec se ale podařilo vytvořit koncert z písní s jeho texty pod názvem "Nebe počká...", název byl vzat z jednoho Kainarova textu, kde zpíval Jiří Suchý, Vladimír Mišík, Karel Plíhal, Jaromír Nohavice a několik dalších. V dalších letech se to myslím několikrát opakovalo a každopádně s pořadem "Nebe počká..." jezdil pak Karel Plíhal. Kainar byl skvělý a o to víc mě mrzí, že se stal předsedou normalizačního svazu spisovatelů, i když jen na krátko. Ale i v tomto směru ho Vítězslav Nezval předčil. Jeden z mých prvních textů zde na blogu se jmenoval "Jen trocha slov, sazí a peří..." a je v něm jakýsi fejetonek nazvaný "Starý mrtvý vrabec". Kdybyste měl zájem, zde je odkaz na ten text: http://jaroslavkvapil.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=471301. Díky za připomenutí Josefa Kainara.

1 0
možnosti
Foto

V seriálu Bigbít se o Městu ER vyjádřil Michal Prokop,totiž že je to „deska bastard“ – a má pravdu, protože ač přetéká vynikajícími hudebními nápady, je stylově roztříštěna téměř tak, jako sólová alba Ricka Wakemana.

Nicméně i přes to mám dodnes tohle album rád; pro ty, kteří to nevědí (a nejspíš budou překvapeni) – hudbu titulní skladby (celá první strana desky) složil zdejší blogger a politik, který vystudoval na AMU skladbu, ale posléze se věnoval popíku, za což mu do jisté míry dodnes nemohu přijít na jméno, i když názory, které na blozích prezentuje, jsou dost rozumné – pan Petr Hannig.

Oproti Městu ER bezvýhradně miluji Kuře v hodinkách. Nevím, jestli k Městu ER byl použit již existující Kainarův text (myslíám, že ano), ale na Kuřeti v hodinkách nejde o zhudebněné básně – na sklonku života Kainat tuto hudbu otextoval.

2 0
možnosti

"Tichá je voda, šerý je svět ..."

.

R^

1 0
možnosti
Foto

... ale, krásné je luční kvítí ... když se to umí vyfotit, třeba R^

1 0
možnosti
MS

Díky za připomenutí písní Černá kára a Blues železničního mostu. Obě jsou na vynikajícím CD "Stop Time" mé oblíbenkyně Evy Olmerové.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji ... jo, je toho tolik .. a já i díky připojení vůbec nestíhám, a navíc ještě ztrácím občas zbytečně čas. Mějte se, pane. ;-)R^

0 0
možnosti
JL

Paráda. VR^

Aneb, jak rockeři přelstili bolševika Kainarem.;-D

1 0
možnosti
Foto

Zdravím Josefe ... nechci bejt teda vlezlej, ale nemohl jsem si na tebe nevzpomenout, při psaní ;-) a díky TiR^

1 0
možnosti
RE

Hezký připomenutí:-) MišíkR^

1 0
možnosti
Foto

krásný blog mých nejmilovanějších věcí:-) KájoR^

1 0
možnosti
Foto

.. děkuji Ti, za palčáka - nebo je to palečnice? ;-) Radko R^

1 0
možnosti
MJ

Karle, budu stručná:R^R^ a díky.

1 0
možnosti
Foto

R^

Kolipak bylo malému chlapečkovi, když dohola jej stříhali. A kdypak uvědomil si, že ,,už mu to začlo". Snad uvědomil si to dříve, než ,,skončí mu to";-)

1 0
možnosti
Foto

Jo to já nevím, ... ale dá se odvodit, ne ... "a proto učňovi, všelijaké myšlenky" ... mně fascinuje (jako řeznického učně - samože) ta flaksa masa, co pleskne o zem - netušíte, jak je to výstižné ... ;-)

1 0
možnosti
Foto

DěkujiR^ ... a pěknej den přeju:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS