Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Doporučuji všem, si přečíst můj článek v Hyde parku, tek nějak nepřímo souvisí i s títmto článkem ... tedy alespoň podle názvu. Pěkný den a pěkné počtení ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Podle mého názoru jste se pustil na tenký led, s pravdou je to výrazně složitější, je to asi něco jako spravedlnost. Každý na ni má svůj názor a žádná objektivní prostě neexistuje. Ale zaujalo mě Vaše tvrzení o tom, že imigrace je i náš problém a neměli bychom odmítat se na problémech podílet, tam vidím skulinu, protože EU nenabízí žádné jiné řešení než si je rozebrat, nic jiného v nabídce není a to je podle mého názoru špatně, ačkoliv říkáte, že pravdou je, že se podílíme na výhodách, tak bychom měli nést i nevýhody. Proč, když jsou ty nevýhody jen jediným možným řešením schváleným kdesi daleko a naopak výhody jsou možné jen za nemalého přispění nás všech?

0 0
možnosti
Foto

Ano, s pravdou to bývá složitější, jak kdy a jak v čem. Tedy ne vždy. Budeme-li mluvit o faktech nikoliv, budeme-li mluvit o tom, co nich usuzujeme, pak ano, půjde-li o skutečnost, jak ji kdo vnímá, jak jinak než ze svého úhlu pohledu, pak může nastat problém, stačí ovšem popojít, podívat se z úhlu toho druhého, a pokud nejsme a priory z nějakého důvodu zaujatí (je jedno z jakého) můžeme "náhlednout" i tento jiný pohled ... ono to není zas tak složité, jak se říká, a nekonečné debaty, o tom který úhel pohledu je správný, nevedou k ničemu, všechny jsou správné, a jsou-li popisována bez emocí, bez vývodů co z toho plyne (v případě migrace bez strachu a hysterie), dá se z nich poskládat pravdivý obraz skutečnosti, předmětu, situace a pod. Stačí chtít se domluvit, dohodnout. Tam kde taková ochota chybí, tam kde je někým záměrně živena nenávist k pohledu z toho jiného úhlu, tam pak řešíme podobné spory. S tím EU, je to stejné. Jsme členy EU, jsme jimi dobrovolně, zatím jsme byly čistými příjemci dotací (platíme méně, než dostáváme) na rozdíl od zemí, jako například Anglie. Čerpali-li jsme výhody, je hloupé se nyní vymlouvat, že zde imigranty nechceme, když jiné země nejsou schopny zvládnout jejich příval. Ano, my se podílíme finančně, a nejen v Evropě - zde je to vskutku hodně složité, a není jednoduché řešení, tak jak se staví většina lidí k této otázce, mně osobně to přijde vypočítavé (je potřeba si odmyslit právě ty emoce, které lze jistě chápat, ale jen do jisté míry). Napsal jsem, resp. píši to celkem jasně - bude dvojka, tam bude právě toto, tuším ... zatím není hotovo.

1 0
možnosti
Foto

Karma. Tak dobrý text jsem ještě nečetl. Silně vybočuje z toho nenávistného mainstreamu některých zdejších písálků. Nezbývá než slepě věřit, že už název vašeho textu není pravda. Hodně štěstí do dalšího psaní.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji pane Janoto. Také čtu poslední dobou Vaše články a vždy je karmuji. Nadpis byl samozřejmě takto zvolen záměrně, také chci věřit, že tomu tak není, že alespoň menšina se snaží hledat pravdu, ne tu svoji, tu jednoduchou, která ospravedlňuje především je samé. Díky za přečtení i karmu. :-)R^

1 0
možnosti

J69a40n 54R81á52ž

17. 8. 2016 13:26

Můžete nám sdělit, co je to pravda? Čí "pravda" má dle Vás pane Ábelovský je větší "pravdou":

"Nad těmi, kdo nevěří a jako nevěřící zemřou, bude vyneseno prokletí Boha"

nebo

"Boží láska není nekonkrétní. Bůh zhlíží na každého s láskou bez rozlišení kdo je kdo"

První citát je Mohameda (Korán) a druhý papeže Františka (,jeho Twitter) když tyto významově tak rozdílná tvrzení považuje tolik lidí za pravdu.

P.S. Neznám nic více relativního, než je to, co považujeme subjektivně za pravdu!

1 0
možnosti
Foto

Dle mého názoru, není pravda ani jedno, neb se jedná právě o subjektivní vnímání čehosi, na základě nějaké víry. Žádný bůh, tak jak ho vnímají tito věřící, s největší pravděpodobností není, spíše si jen lidstvo personifikuje vše, čemu zatím nerozumí ... to, že existuje nějaká tvořivá síla, je sice evidentní, ale my ji neumíme popsat a pojmenovat s konečnou platností, tak abychom měli jasno o prvopočátku, o tom kde se vzala - co bylo dřív, protože stejně tak, jako si neumíme představit nekonečno, nedokážeme si ani představit věčný koloběh. A protože je to pro nás nepochopitelné a nepředstavitelné, i přes veškeré vědecké i pavědecké objevy, utíkáme se k podobným vysvětlením ... energie a hmota jsou nezničitelné, to je asi tak všechno, co jsme doposud pochopili. Ani vědci nejsou schopni popsat a vysvětlit prvopočátek, nedivte se tedy, že si prostí lidé vytvořili obraz Boha stvořitele, a že ten obraz je různý, tak jako jsou různí ti, co si ho vytvořili. V tomto případě pravdu neznáme. Možná, že je to dobře. Možná proto život trvá, možná je to zákonitost, kterou lze připsat opět nějakému Bohu, jako jakýsi boží záměr.;-) Až pochopíme kdo skutečně jsme, pak možná pochopíme i to, odkud jsme se vzali a kam že to máme kráčet. Nevím, jestli vás má odpověď uspokojila, protože ani mne nepřipadá dostačující, chtěl bych vědět víc, ale není mi dáno. Nezbývá mi než něčemu věřit.:-)

1 0
možnosti

A mimochodem s tím vaším "uprchlíci" jste už opravdu trapný.

0 1
možnosti
Foto

... no vidíte, i naprosto pravdivá, leč nelichotivá suplika, je stažena - smazána, jak mám diskutovat?;-DR^;-D

1 0
možnosti

Aha, takže pravda je jen jedna a rovná se autorovým názorům. A kdo jí nemá, je nenávistný mozek. Opravdu argument všech argumentů, já jsem pravda, super. A imigranti prý nepáchají žádné útoky.

0 1
možnosti

Nepravdivý je už Váš výrok, že "pravda nikoho nezajímá". To by totiž znamenalo, že ani Vás pravda nezajímá. Krásně to ilustruje Váš výrok na konci článku, kde píšete o tom, jak "někdo už v názvu napíše totální nesmysl a snaží se ho obhájit".

Naprosto s Vámi souhlasím v tom, že "pravda existuje, a to zcela nezávisle na nás a našich názorech". To je pro nás zároveň obrovská naděje. Znamená to, že pravda se dá hledat a také nacházet.

Ve svém článku například píšete, že "zcela jednoznačně není pravda, že úplně všichni muslimové uvažují jako teroristé". Takový paušální názor prakticky nikdo nezastává, a proto také nemá žádný smysl s takovým názorem polemizovat. Zároveň ale uvádíte, že v souvislosti s terorismem jsou převážnou hrozbou současného světa muslimové. Takový výrok už vyžaduje zdůvodnění. Ten, kdo začne pátrat po příčinách tohoto stavu, se totiž začne přibližovat právě té pravdě, o kterou jde. Jenže tím se Váš článek nezabývá.

Píšete, že naše vystoupení z EU si přeje i Zeman. Při jeho posledním vystoupení v televizi jednoznačně prohlásil, že osobně odmítá vystoupení České republiky z Evropské unie. Říkáte, že jsou pro Vás "relevantní fakta, nikoli výplody", neměl byste se těch faktů tedy držet?

V závěru svého článku vyslovujete jistotu, že nad Evropou URČITĚ NIKDY nebude vlát islámská vlajka. A kde tu jistotu berete? Ze svého vlastního názoru? Již před rokem počet muslimských obyvatel Londýna překročil padesát dva procent a Londýn má muslimského starostu. Ve velké Británii je každý den provedena obřízka na patnácti dívkách, což je více než čtyři tisíce zmrzačených dívek ročně. Ačkoli je tato praxe pořád ještě formálně trestná, nikdo už tuto skutečnost nestíhá a netrestá. Dva dny poté, co byl zvolen muslimský starosta Londýna, byly londýnské autobusy pokryty obrovskými reklamami se jménem Allaha a Londýnem vedly mohutné průvody muslimů s heslem "my to tu přebíráme". Možná že ta otázka o islámské vlajce vlající nad Evropou je přehnaná, ale rozhodně není hloupá.

5 1
možnosti
Foto

Ty vaše příspěvky, jsou příliš dlouhé a jeden pak neví, na co dříve odpovídat, řekl bych že je to jednak neskromné, účelové a sobecké - opravdu si myslíte, že toto je účelem diskuze? Podle vás, mám napsat další blog, na vámi zadané téma?! Trochu namyšlené, nemáte ten pocit? A už jste začal psát blog - rád si je přečtu, vaše články. A rád vám podobným způsobem sdělím svůj názor. Ale abyste neříkal něco o neslušnosti a ne reakcích, odpovím. Pro jednou. Vezmu to tedy krátce a po odstavcích - snad to ted bude jasné:

1. Samozřejmě, že můj výrok je spíše filosofickou otázkou. Srovnávat to s tím, co mám já na mysli, je sice možné, ale platí zde ono okřídlené, když dva dělají totéž, není to totéž. Jde i o konkrétní myšlenku, o to k čemu nabádá, k čemu má směřovat, vyzývat, co sděluje.

2. Ano, pravda se dá hledat a také necházet. My ovšem mluvíme každý o něčem úplně jinem, tedy myslím si. Neplodné diskuze nad biblí a vírou, k tomuto tématu nepatří, ne podle toho, jak jsem článek myslel já.

3. Zřejmě čteme každý jiné články jiné diskuze, dle mých poznatků, takový názor dokonce převládá.

4. Ano, jedna věc je co se říká, druhá pak konkrétní kroky, které kdo dělá. A lháři Zemanovi, který postavil svou kampaň na lžích a nenávisti, která dodnes rozděluje národ, já nevěřím ani slovo. Je to jen kalkul.

5. Ano, tu jistotu beru ze svého vlastního názoru. Můžete mi říct, kolik muslimů je v cele EU a kolik má celé EU dohromady obyvatel? Kolik by bylo potřeba muslimů, aby ovládly národní vlády, chopili se moci, tak aby demokraticky, převzali do rukou silová ministerstva. Nebo si vážně myslíte, že se budou politici i lidé zodpovědní nečinně dívat na to, jak hrstka ... nevím kolik procent v EU jich je, přebere veškerou moc a vyvěsí vlajku IS? ;-)

2 0
možnosti

P95a30v34e82l 73P72o87n97e17c

16. 8. 2016 19:51

Pravda je, že většina evropských imigrantů má stejný historický vzor, jako fundamentalisté v ISIS.

2 0
možnosti
Foto

... historický vzor? to ale mají mnohé národy, mnohé ideologie, stejně tak jako náboženství ... domníváte setedy, že stejnětak jako jednal Ježíš, budou jednat i všichni křesťané, nebo co komunisti, co Němci - jednají dnes tak, jaký měli historický vzor? Jste si tím jist?

2 0
možnosti

Míchat pravdu s vírou je nesmysl. Křesťanství je pasé, ale islám to tak nevidí Jeho pravda leží ve víře, kterou chce obšťastnit svět. Emoce, které v nás někdo snaží vyvolat terorem má dva cíle: 1. Radikalizovat evropské muslimy tím, že je začnou jinověrci a bezvěrci nenávidět a 2. Dotlačit Evropu k jednotnému státu složenou z bezmocných regionů, Každý si přebere, komu to poslouží.

1 0
možnosti

P71e33t71r 60S16k80á16c49e86l

16. 8. 2016 19:29

"Nikdynemůžeme pravdu vyslovit, ale vždy jen mínit nejméně jednu zedvou možností, která se pravdě podobá." >sv.TomášAkvinský.

2 0
možnosti

P88e90t98r 89S39k77á31c31e72l

16. 8. 2016 19:30

A něco k imigrantům:

„Stava životní návyky lidí kopírují přírodu země kde žijí“ »Hippokratés z Kósu.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS