Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve druhé třídě ZŠ jsem na hodině výtvarné výchovy nakreslil na zadání "Vítězný únor" střílející Auroru, která navíc vypadala, že se brzy potopí( což asi byla "těžká ruka", ne záměr). Nikdo přesně nevěděl, jestli je to ignorance, provokace nebo nepochopení dějinných souvislostí. Mně to asi nějak splývalo v rámci toho, jak mě moje milá prateta vypravovala do školy se slovy: "Jiříčku, buď opatrný, jsou tam ty svině komunistický". .. a tak se to se mnou nějak táhne dodnes.

Pěkný blog, Karle.R^:-(

2 0
možnosti
Foto

Zdravím Jiří :-) po dlouhé době jsem se upřímně zasmál - díkyR^R^R^

0 0
možnosti
JH

Myslím, pane Ábelovský, že tu chybí diskuzní příspěvek s ženskou logikou, :-)...

Pocitově výraz Česko mi připomíná Tesco, což je možná pro dnešní dobu typické, pocitově - nekulturní a neduchovní pojmenování. Má ale smysl v některých zákoutích české duše, i v únorovém období, protože i naše povaha a dějiny mají i nekulturní projev. Ale to jen jako vedlejší diskuz :-)

Za daleko důležitější a týkající se obsahu Vašeho článku, však považuji Vaši fotografii! Jak se má, ženská z masa a kostí, soustředit na obsah článku a intelektuálně růst, když ji hypnotizuje Váš obličej:-), vyjadřující silnou osobnost a připomínající kdysi idol všech squaw z Česka - Matušku?

Pane Ábelovský ... to je fakt těžký:-)

:-)

Zastínit ji mohou snad jen mandloně:-)

Hezkou neděli!

2 0
možnosti
Foto

Nevím co říct ... děkujuR^:-)

0 0
možnosti
JL

Vítězný únor - aneb jak jsme rozkulačili kulaky, aby jsme pak neměli co jíst.R^

Někteří tu morální devastaci slaví ještě dnes. Samozřejmě podle toho taky vypadá diskuze. ( smilnomluvec, křivochvalec, křivověrec, hnojikyd.) Zdravím, Karle.:-)

5 0
možnosti
Foto

Inu, tak jste se zařadil. Také:-(

Připomínat události z naší historie, tedy i rok 1948, je potřeba. Se vším všudy! Ovšem strašení únorem 48 dnes je směšné. Tehdy bylo necelé dva roky po válce! Zmatky, poválečná obnova, přídělový systém! A dnes? Nikdo neví, jak se bude dál vyvíjet situace. Ve všem! A nejen u nás, ale i v EU i ve světě! A že to vše může a nejspíše i ovlivní volby i u nás, to je nesporné!

Co dnes nabízí např. tzv.,,standart. strany"? Kdo je ve skutečnosti JAK reprezentoval a reprezentuje? A s jakým výsledkem? Tam hledejte odpovědˇ na to, co se děje dnes! Nemluvě o tom, že představitelé kterékoli z nich budou velice stát o koalici, třeba i s ANO, pokud uspěje. Na to vemte jed!

1 0
možnosti
Foto

Vítězství pracujícího lidu má na Vás neblahý vliv, šíříte pesimismus a poraženecké nálady. Zaplašte depresivní myšlenky a buďte pozitivní, jako byl Che Guevara a soiudruh Gottwald. Bez toho by nikdy svého vítězství nedosáhli a to by bylo škoda.

1 8
možnosti
Foto

P19e51t80r 24O76m46e60l88k87a

25. 2. 2017 18:18

Pane Macku vás by zaměstnala každá armáda jako rozvědčíka, vy jste skutečně tak chytrej jak daleko vidíte....

5 1
možnosti
Foto

Budíte se bezmála po osmadvaceti letech po listopadu. V těch videích je uvedeno mnohé a dle skutečnosti. Tehdejší. Byl jste tehdy ,,sleop a hluch"? Či Vám to tehdy také ,,jen" vyhovovalo:-( Mezi tím se narodila a dospěla další generace! Akde jsou oni tehdejší ,,revolucionáři"? Škoda slov!Rv

2 2
možnosti
Foto

Ono to vypadá, že jste se právě probudil vy, ... zkuste si přečíst třeba mé nejstarší články - tam najdete doklad toho, jak hloupě se mýlíte - ale není pro mne překvapením, že vůbec nic nechápete. ;-)Rv

2 1
možnosti
Foto

To je ovšem velká pravda: Kdyby blbost nadnášela, tak bychom se divili kolik lidí by plulo oblohou.

Jenom mám obavu, zda autor myslí tytéž, co já.

3 2
možnosti
Foto

Buďte bez obav, to je jistota.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS