Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dovolím si pro případné další diskutující přidat odkaz, aby bylo jasné, o čem je článek a tedy i diskuze - https://cs.wikipedia.org/wiki/Multikulturalismus - račej si to přečíst vašnosti, než začnou diskutovat;-D

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Vzhledem k narážkám na mazání příspěvků, je asi dobré napsat, co je mazáno, jde o urážky, a nesmyslné příspěvky, které nijak nesouvisí s tématem článku, zato vykazují příznaky pouhého obtěžování, trollingu - a to jednoho autora - Pavla Štípka, kterému jsem níže napsal toto - aby tedy byl každý v obraze;-)

... víte, človíčku - připomínáte mi velmi jednoho diskutéra, který zde už vystřídal několik identit - používáte naprosto stejně ubohý způsob diskuze - ten nikdy neměl ověřený účet, a jeden jeho falešnej profil si pamatuju - byl to jakýsi Adam Poche, ten u mne opakovaně předváděl přesně to co vy nyní, později i pod jinými identitami - jukl jsem na váš účet, ten je prý prověřen - že by jste se konečně přihlásil pod svým pravým jménem? Je to možné? tak to vám gratuluji. ;-D No, to je jedno - napříště budete smazán, ať už napíšete cokoliv, jo a nazdar - šmoulo;-DR^

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Dobrý den, váš článek, reagující na můj blog, jsem zaregistroval až nyní. Konkrétní připomínky k vašemu textu bych i docela rád napsal, ovšem když vidím, jak velké množství příspěvků v diskusi již bylo vámi smazáno, tak by to nejspíš byla zbytečná námaha... :-/

1 1
možnosti
Foto

;-D ... že byste taky jen urážel a diskutoval úplně mimo téma, nebo jak to lze asi chápat jinak? Zajímavé ...Rv;-)

0 0
možnosti
Foto

K38a58r22e19l 81C57a44c38h

7. 7. 2017 15:28

Multikulturní soužití funguje, pokud se jeho projevy omezí na spolkovou činnost k udržení folklóru a kulturních tradic národa. Větší problémy již nastanou tam, kde se jedná o náboženství. Náboženství jsou ideologie, které církve využívají politicky k ovládání lidí. V islámských zemích, až na malé výjimky, fungují teokratické politické systémy. Výjimkou bylo např. Atatürkovo Turecko, nebo Assadova Sýrie. Obojí však mělo znaky autoritativního režimu, který musel utlumovat choutky náboženských předáků po politické moci pomocí státních silových složek. V Evropě se v minulosti podařila odluka náboženství od státu a církve se nemohou ucházet o politickou moc přímo. Věřící , kteří se chtějí politicky angažovat, musí tedy vstupovat do politických stran. Islám je náboženství silně politické, které model uplatňovaný v Evropě neuznává. Muslimové nemají takovou vazbu na zem svého původu, jako Evropané. Kočovný způsob života jim nevadí a kam přijdou ve větším množství, založí si svůj chalífát, kde se opět řídí svými navyklými pravidly - tedy i právem Šaríja. A v tom množství je pro Evropu nebezpečí. Při jejich natalitě, jak nám již předpověděl Muamar Kaddáfí, nás dělohami svých žen přečíslí během několika desetiletí. Kdyby mi někdo před 50 lety řekl, že v 21. století se budu obávat o demokracii v Evropě, nikoli kvůli nebezpečí komunistické totality, ale kvůli nebezpečí islámské teokracie, tak bych ho prohlásil za blázna. Však většina kulturních říší v historii zanikla vpádem barbarů.

0 0
možnosti
Foto

... dík za vcelku smysluplný a hlavně slušný příspěvek k tématu, ačkoliv jako níže, musím i zde konstatovat, že ne vše vnímám či vidím podobně. To je ovšem normální, myslím si.

0 0
možnosti

Myslím si, že nerozlišujete, že multikulturalismus je dvojího druhu a proto si nedokážete odpovědět na otázku zda multikulturalismus funguje nebo nefunguje.

Multikulturalismus uvnitř podobných kultur probíhá a probíhal vlastně po celou historii naší civilizace. A naše česká kultura je výsledkem střetu kultur východní a západní Evropy. Ale už i tady vidíme, že se to neobešlo bez střetů a hromad mrtvých.

No a pak je tu ještě multikulturalismus mezi odlišnými kulturami. Má také dlouhou historii. V USA, které je zmiňováno jako příklad toho, jak je multikulturalismus možný a úspěšný jsou původní obyvatelé - Indiáni - naprostá menšina a jejich kultura je zničena. Nevím jaký lepší odstrašující příklad je možné mít před očima, abychom i my pochopili, že není dobré abychom připustili obdobný experiment v naší zemi.

Vždyť už existují údaje a statistiky evropských zemí, ze kterých jasně vyplývá, že tam, kde byl multikulturalismus druhého druhu nastolen, raketově vzrostla kriminalita, dochází ke zločinům z nenávisti k původnímu obyvatelstvu, dochází k tvorbě multiprávních států, kde neoficiálně existuje i právo šaría, dochází k velké zátěži sociálního systému a k úpadku kvality školství (kdy jednak lidé z naprosto odlišných kultur nezvládají naše školství a jednak děti původního etnika tráví hodiny učením jak se chovat vedle muslimů, namísto standartních předmětů).

Problém je v tom, že nefunkčnost multikulturní ideologie konstatovala sice i řada politiků - napadá mě namátkou Cameron, Merkelová a Sarkozy - ale jen málokterý politik podniká kroky k ukončení nefunkčního sociálního experimentu.

0 0
možnosti
Foto

... odpovědět si nedokázal spíš autor článku, na který reaguji - tedy mi nepodsouvejte něco, s čím já nemám problém;-) ... říkáte dvojího druhu? Něco jako blízká setkání třetího druhu, nebo jak to myslíte? Víte, já tohle okecávání nemám rád. Prostě problém je nejspíš i v něčem jiném, ne jen v multikulturní či multikulturnosti společnosti. Nelze asi zcela vyloučit, že náboženská ideologie jakou je islám, je vskutku problém a je prostě neslučitelná s jinými kulturami. To nic nemění na tom, že stejně tak se nedá vyloučit, že ti co prchají před válkou, před bídou ... zároveň neprchají před touto ideologií, tedy že si ji ve stejné podobě nesou sebou. Vyloučíme-li fanatiky a teroristy. Já bych zde, stejně jako u těch indiánů, spíše mluvil o střetu dvou naprosto rozdílných civilizací, tedy civilizací na různém stupni vývoje.

0 0
možnosti

Pravdu, ať je pro vás jakkoliv nepříjemná, pane Ábelovský nevymažete.

1 1
možnosti
Foto

stejně jako u kolegy níže ... mazány jsou nesmyslné, urážlivé a naprosto od věci příspěvky, postrádající nejen logiku, ale i třeba kousek vtipu a nadhledu - navíc nejsou ani k tématu článku, to že vy a další to nechápete, je jen váš problém - takže s tím svým "mám pravdu" si běžte na "lampárnu" - pravdu nemáte, to si jen myslíte - ale já chápu, že v tom pro vás není žádný rozdíl;-D

0 0
možnosti

Tak po 38 lety v USA vam mohu rict se Multikulti je blbost. Kazdy imigrant ktery prijde do Ameriky se chce stat Americanem.At je to Ind,Arab,Vietnamec nebo Mexican.Druha generace uz mluvi plynule Anglicky a uz je nezajima krajina odkud prisli rodice.

2 0
možnosti

J94a41n 33P12a18l29l18a73s

6. 7. 2017 21:14

Dobrý večer, možná by stačilo odpovědět na otázku, kolik ilegálních imigrantů za poslední dejme tomu dva roky přijaly USA, Kanada či Austrálie, tedy země, které sám zmiňujete. A kolik západní Evropa. Už chápete ten rozdíl?

5 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Tak si říkám, co že to chtěl autor sdělit. Že jakékoli dvě kultury světa lze bez problému integrovat? A hlavním problémem je prý bída - gratuluji za super převratný objev, teď ještě mít řešení

2 1
možnosti

Že bez problému určitě říct nechtěl, koho by taky něco takového napadlo.

0 1
možnosti

P50e21t56r 62T64o95m98e55k

6. 7. 2017 18:52

Tak ještě jednou pánové Ábelovský a Hornere. 5 - 10 %, to je k smíchu. Nedělejte ze sebe tak strašně nechápavé. To číslo samozřejmě existuje a já ho od vás chci v milionech. Takže je to 1 milion, 10 mil. 50 mil. 100 mil. 150 mil 200 mil 250 mil 300 mil. nebo víc? Já vím, že je to otázka delšího času. A jestli vám je jedno v čem budou žít naši vnuci, tak mně to jedno není. A kdybyste si to číslo nedokázali odvodit, tak byste byli nezodpovědní hlupáci, kteří by pak jen nechápavě čučeli co se to děje.

9 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS