Diskuse

O vymývání mozků II - drbnám a tlučhubům navzdory

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ve svém článku píšete, cituji: "Logicky člověka napadá, že motivací je nepřejícnost a závist. A promiňte mi, ale tím spíš, že právě tito jedinci mají neustále plná ústa vymývání mozků..."

Já vidím jen jediného blogera, který píše seriál o vymývání mozků.

Následně pokládáte zajímavou otázku: "Jak se bránit takovému vymývání mozků?" Vy děláte, jako kdybyste to nevěděl – přece mazat, mazat a zase mazat. Tím zcela jasně zaznívá Váš jasný oponentní názor, po kterém tak jasně voláte. Tím zcela určitě dokonale vylepšíte onen "evidentně negativní vliv na celkovou atmosféru zde, i v celé společnosti". Haleluja!

0 0
možnosti
Foto

... seriál možná, ale ten výraz tu používá kdejaký autor - a mazání urážek, s tím nijak nesouvisí - to nemá s vymýváním mozků, nic společného

0 0
možnosti
JB

Lidově, blbý článek a až na výjimky, blbé komentáře. Argumentů netřeba, nikdo z nich je neslyší.

0 0
možnosti
Foto

... hm, když čtu podobné příspěvky, napadá mne jediné, parafráze na rčení "čistému vše čisté" Rv;-)

0 0
možnosti
JH

R^ Já čtu velmi výběrově...

2 3
možnosti
SB

Psal jsem to už mnohokrát v různých diskusích, ale napíši to znovu:

Můžete jakkoli zesměšňovat lidi, kteří kritizují současné sluníčkáře. Můžete je označovat za xenofoby a za cokoli, co je vám libo.

Jste však s nimi na jedné lodi, ať chcete, nebo nechcete.

Evropa začíná mít problémy s migrací, které už přerůstají přes hlavu. A ty problémy dopadnou na vás úplně stejně jako na mne.

5 0
možnosti
JL

Problémy jsou od toho aby se řešily. Nikoliv abychom před nimi strkali hlavu do písku.

3 2
možnosti
KB

Co to? Ono to má pokračování?

0 0
možnosti
Foto

... no jo no, stejně tak jako vymývání mozků, šíření lží a polopravd:-) Drzost, že - navíc bez schválení a dovolení. Jak vidno, zatím to s tou svobodou slova nebude tak zlé. ;-)

1 0
možnosti
RW

Sám píšete: "Vůbec, toto účelové přehlížení porušování zákonů, ve všech možných sférách společenského života, a to nejen v souvislosti s imigrační krizí, je to nejhorší, co se v současnosti děje a k čemu jsou lidé ochotni přihlížet a přistoupit."

- když tedy odmítám porušování Schengenské a Dublinské dohody Německem, dostanu od vás nálepku sluníčkář (odmítám účelově přehlížet porušování zákonů) nebo mne označíte jednoznačným pojmem xenofob (statisíce lidí bez jednoznačné identity přece nemůže nikomu vadit), či budu rasista (dle vás mi na nich vadí neevropského původ)?

2 0
možnosti
Foto

Za

a) musel byste být přesnější, konkrétnější, abych věděl, co přesně máte na mysli, když mluvíte o porušování Schengenské a Dublinské dohody Německem

b) a je potřeba jasně rozlišovat pojmy, tedy i porušování zákona, či neschopnost uplatnění a vymáhaní jeho dodržování - což jsou dvě naprosto odlišné věci

Domnívám se, že jste pochopil, co jsem měl na mysli ... tedy státy i politici, jsou vázány/i smlouvami, dohodami, zákony atd. Nelze jen proto, že se situace změnila, přestat tyto zákony a dohody dodržovat, jen proto, že by si to někdo přál (byť je to možná většina, alespoň u nás) - tedy bez jejich změny. Jsem si jist, na rozdíl od mnohých, že se něco dělá, mění, že se nějak reaguje, tedy na rozdíl od mnohých zde, kteří tvrdí, že se nic nedělá. Sic pomalu, s chybami, a jistě ne bez problémů ... ale vyvolávat nenávist, hysterii, obviňovat jednou toho, podruhé onoho, že za vše může on a podobně, je naprosto k ničemu - tím spíš, že vše se nás v podstatě dotýká pouze tak, že přispíváme finančně k řešení situace. Pokud ti lidé tvrdí, že se vůbec nic nedělá, jak to že jim nevadí, že naše vláda utrácí stovky milionů na pomoc imigrantskou krizi nějak řešit? Kam tedy jdou tyto peníze? To jen jako malý příklad.

3 1
možnosti
JL

Čéče, Karle, ten správnej bloger - diskutér, je ten co přijde na plac a hned úvodem napíše:

Píšete hlouposti mládenci. Všechno znám, všude jsem byl, všechno jsem viděl. Jó s tím se znám a s tím taky, kam se na mě hrabou. To už má člověk hned ve věci jasno.

Četl si Korán v originálu? Tak, víš houby! Já to mám přečtený do posledního řádku,

na mě si nepřijdou. A pak tyhle nálepkáři. To je kapitola sama pro sebe. Třeba takový

xenofob. Samo o sobě v tom není nic strašného, ale člověk se cítí uražen. Já, že trpím psychickým zatížením? Ne, to vy, sluníčkáři, neomarxisti, dobroserové, vy jste vinní tím, že se bojím. Nebýt vás, bál bych se něčeho jiného. Tak jako kdyby bylo potřeba pořád se něčeho bát. Pořád hledat nepřítele. To co bolševik zasel, se hned tak nerozplyne.

Měj se fajn, Karle:-)R^

7 2
možnosti
Foto

Shrnul jsi to moc pěkně, Josífku;-)R^ Měj krásné dny! :-)

1 2
možnosti
Foto

S "fakty" je to tak, že ta jsou různá podle ideologického nastavení autora. Jen jeden fakt je zcela objektivní a nezpochybnitelný. Smrt.

Ale ani ta nezabrání, aby nebožtíkovi nebyla "proprána játra". Naposledy se to stalo s Vladimírem Brabcem, který ještě není ani pohřben.

To je prostě naše specialita. Kádrovat i po smrti a navíc zcela neoprávněně.

2 2
možnosti
Foto

ale no tak, pane Hermánku a co vy a Havel???

Vždyť vy jste ho dokázal zamontovat i do úvahy o výskytů syslů v Podolí.

2 2
možnosti
AM

Ano, na hrubý pytel hrubá záplata. Kdo začal s nenávistným nálepkováním lidí s odlišným názorem? Zastánci multikulti. Kdo rozjel organizované udávání nepohodlných názorů? Snad ti, které tu kritizujete, nebo promigrační neziskovka Injustitia? Kdo maže kříže z fotek kostelů, ale minarety a půlměsíce nechává? Jsou to snad nějací nacionalisté? Kdo na jedné straně kritizuje nesvobodu v Rusku, ale sám postupně ukrajuje ze svobody naší? Německo (cenzura Facebooku...) a podobné země. A že se někteří nemohou smířit, že pohádka o vysněném ráji na zemi západním směrem od našich hranic postupně vzala za své a většina našinců to prokoukla, to je samozřejmě jeho právo, ale stejně tak je právo jiných s ním nesouhlasit. Ale chápu, že člověka může namíchnout, když mu někdo šahá na jeho vysněné ideály, ať už je to komunizmus, volný trh bez přívlastků nebo multikulturalizmus či havlizmus.

7 5
možnosti
Foto

Nelži Adame, s nenávistným nálepkováním, zcela jednoznačně začala druhá strana, za vydatné podpory prezidenta Zemana ... a také Tebe - přečti si své články, nic jiného, než nenávistné, mnohdy hloupé, často polopravdivé či lživé nálepkování. Tak jednoduše se dají shrnout tvé články. Rv:-/

8 5
možnosti
VV

Moc se mi libi prispevky nekterych zdejsich blogeru/diskuteru, kde jako doklad pravdy davaji odkaz na vlastni blog, sprizneneho Parteigenosse.

1 0
možnosti
Foto

:-) ... ovšem jaký div, je to myslím si příznačné, nebo ne?

1 0
možnosti