Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zde je potreba se divat na realitu. Bombasticke vykriky nas nespasi. Czexit muze nastat se zhroucenim EU. Hlavne pomoci penez a nedostatecne politicke organizace Unie. Jinak je ochod CR sebevrazda.

Otazka. Vime nebo mame predstavu, jak by Unie mela vypadat politicky? Mame predstavu kolik vlastni suverenity jsme ochotni venovat Buselu? Co je zakladni nedostatek EURA z naseho pohledu a tim prekazka jeho prijeti?

Podobne otazky je treba diskutovat. Kazdy obcan nasi CR, by mel mit predstavu o souziti v Unii. Mit svoji odpoved na ty dulezite otazky prednesene v predeslem odstavci. A hlavne, nebat se je vyslovit a dat je na vedomi svym politickym zastupcum. Tak vidim reseni nasi nespokojenosti z EU!!!!

4 0
možnosti

Zápisek zbytečně dlouhý. Klidně jste to mohl zkrátit na: "Dokud to cinká zlaťáky, držte hubu a krok".

1 0
možnosti
Foto

... to jste z toho vyčetl? Vskutku zajímavé, tím spíš, že se přesně tak chováme, a já to mimo jiné kritizuji a konstatuji, že se pak nemůžeme divit, jak jsme vnímáni.;-DRv

0 0
možnosti

Nejhorší je přesvědčení, že něco nejde ..že jsme sami o sobě neschopní, a že jsme jen odsouzení k tomu, jak se kdo o nás postará.

Ne, ČR by si měla udržet schopnost a sebevědomí fungovat samostatně, resp. na bázi přirozené a vzájemně výhodné spolupráce. Společný evropský hospodářský prostor a harmonizovaná pravidla jsou v zájmu všech... a ve skutečnosti není podmínkou aby kvůli tomu všichni následovali Brusel až do horoucích pekel ..a na druhou stranu to neznamená, že by si Brusel mohl dovolit uvalovat neposlušné do kladby. On ten prostor přece také potřebuje. Uvidíte to na příkladu Velké Británie.

Netvrdím, že za dnešní situace je potřeba vystupovat, ale nevíme, jakým směrem se EU bude ubírat (a popravdě, my to ani moc naším přikyvováním ovlivňovat nemůžeme) ..ale kdo ví, jak to bude vypadat za dalších 20 let.

Je potřeba aby my sami, a tedy i Bruselská centrála, jsme si uvědomovali, že v případě potřeby Czexixit možný je.

Úvahy o případném Czexitu jsou a budou vždy legitimní.

2 0
možnosti

K96a22r23e97l 80B49o48k

15. 2. 2019 9:58

Velice dobře napsáno. Proto jste u zastánců Czexitu narazil. Ale komu není zhůry dáno na ulici nenajde. Za mne Karma.R^

4 2
možnosti

EU je jen novodobá forma imperialismu, další říše, která v nejbližší době zřejmě padne stejně tak, jako ty předchozí.

Evropa jako taková přirozeně existuje a my jsme její součástí (středem) nezávisle na tom, jestli EU je nebo není - protože vzájemně se všichni potřebují.

Británie sice za chvíli z EU odejde, ale z Evropy přirozeně nezmizí, všechno poběží dát. EU nedokáže udržet své jednotlivé členy, aby ji izolovaly, ignorovaly, je to naprosto nemožné, je to jen křečovitá propaganda.

Pokud EU padne, tak to bude jen konec jednoho mocenskopolitického projektu z mnoha jiných v historii, jak ovládnou a kolonizovat Evropu.

:-)

3 3
možnosti

Marná snaha. Na odmítače EU rozum, logika ani argumenty neplatí. Oni jsou schopni jen jedné věci a sice řídit se falešnými pocity, že EU může za všechny problémy a bude bez ní lépe. Pro ně budou všechna varování, argumentace a unijní pozitiva jen demagogie, strašení a vnucování toho správného názoru.

6 0
možnosti

J19a16n 90P36a66v18e67l

15. 2. 2019 9:55

Takže všichni, kdo s Vámi nesouhlasí, jsou hlupáci, co nejsou schopni logicky a racionálně myslet.

Ano, EU má svá pozitiva. Ale zkusil někdo vyčíslit negativa? Zvýšení korupce, byrokracie, vyhazování peněz za zbytečné projekty, prodražování projektů nesmyslnými požadavky. Vždyť i jedna z největších krádeží v novodobé historii ČR - solární panely, byly vytvořeny na základě tlaku EU.

Další věcí je, že většina odpůrců EU nechce zrušení EU. Chce návrat ke kořenům, kdy EU byla ekonomická, ne ideologická organizace.

2 0
možnosti

I31v43a52n 89M70i36n87á92ř

15. 2. 2019 9:28

Úžasné .. pán je moralista - podrobující zdrcující kritice vlastní národ. Něco podobného si nedovolili ani nejosvícenější osobnosti v minulosti.

1 2
možnosti
Foto

... pán pouze popisuje realitu:-/

3 0
možnosti
Foto

Já vím, Martin Konvička není zrovna váš guru, ale jeho zamyšlení nad tím, proč jsou Češi euroskeptici a proč třeba Poláci, naši sousedé a národ s velmi podobným historickým vývojem jsou v názoru na EU na docela opačné straně, než my, má velice racionální základ. Češi opravdu necítí, že by z EU něco měli, Poláci přistupují k využívání dotací úplně jinak.

http://www.novaburzoazie.com/436624826/6699181/posting/martin-konvi%C4%8Dka-ko%C5%99eny-%C4%8Desk%C3%A9ho-euroskepticismu?fbclid=IwAR0Bx9QJvUU9qm-7mYshz6qwwXVkm7iUnedsJj-HDi4WKCOpVy9pgB-CLXc

4 1
možnosti

O73t33a 63K57i52n83c

14. 2. 2019 22:10

Odpovím krátce, souhlasím s tím, co jste napsal. R^

6 4
možnosti

R^ Je na tom hodně pravdy!!

5 0
možnosti
Foto

... minimálně kus pravdy, ale bohužel - dnes, ostatně tak jako vždy, chce být svět klamán, jen dneska je to díky internetu mnohem snazší;-)R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS