Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po roce 1989 meli nasi politici ohromnou prilezitost vyuzit spokecenskou energii k dosazeni masivnio pokroku. Za tech tricet let k takovemu pokroku doslo v mnoha zemich. Napriklad v Cine, Koreji, ktere se z rozvolovych zemi staly technologickymi, ekonomickymi i kultunimy giganty. Vybudovali silnice, zeleznice, letiste, moderni nemocnice, mesta, koncertni saly, divadla. Jejich ziviotni uroven vzrostla nekolikanasobne.

Spoluobcane, zaemyslete se, (treba i Vy pane Petriku), co nasi dva posledni prezidenti skutecne hmatatelneho vytvorili? Tricet let se potaceji v nasi politice - nekdy opilecky,, nekdy jen potaceji. Nepotrebujeme od prezidentu lzi, uzvanenost, podlezavost, lstivost, mazanost, mstivost, nenavist a pubertacke bonmoty. Potrebujeme osoby, ktere budou narod sjednocovat a vest a budou nas dustojne reprezentovat mezinarodne, jak u prateli tak i u odpurcu.

Mne se zda, ze dva posledni prezidenti vytvorili v zemi, ktera ma spoustu nadanych a cestnych lidi, nastvanou spolecnost, iritovanou m.j. neadekvatnimi, zastaralymi nemocnicemi, s doravni infrastrukturou ktera kolapsuje kazdy dryuhy den a s lesy, sezranymi kurovcem..........Jenom uspesne z enegrgie ktera vytryskla v roce 1989 vytvorili nevratne entropii. Hamba jim obema.

4 0
možnosti

Pane Konicku. Zde jen mala poznamka. Bez ohledu jaci ti prezidenti byli, ti meli malou moc neco zmenit.

Vladu vede premier. Po volbach MUSI vytvorit "koalici", aby prosel Snemovnou. Zde hledejte ty problemy v CR, ktere nebyli postaveny do popredi. Nikdo za nic nebyl zodpovedny. Nikdo nebyl za nic potrestan. Na mistech vedeni byli postaveni ve vetsim pomeru jen ti patolizalove koalicnich partneru. Nikdo se jich ani dnes nepta, zda maji tu kvalifikaci ten resort vest uspesne. Cesti obcane jako idioti veri roztristenosti politickeho systemu. Boji se dat jednomu vedoucimu vitezne strany tu moc ukazat co umi. Vsak ten system MUSI mit kontrolni system a mit urcite parametry omezujici premierovu moc. Jeden dulezity parametr je nemit pravo rozhodovat o penezich pri rozdelovani. Tento akt, po dosazeni umluvy o vydajich ve Snemovne a scvalenim v Senatu, kazdy resort MUSI vyjit s naklady a na konec se zpovidat o tom, co nevyslo. Druhy krok k lepseni je prace Senatu v dosazovani navrzenych ministru a cinitelu ve statni sprave. Zde se MUSI zjistit kvalifikace a bezuhonost kazdeho navrzeneho. Tyto dva kroky jinde upravuji praci vlady. Vysledky s porovnanim nasi republiky jsou uzasne.

0 0
možnosti

Přesně trefeno do černého středobodu. Politický stranický systém, tedy souboj programů se rozpadá. To díky překotnému vývoji IT, online komunikaci a záplavě netříděných informací. Jen náš volební systém, ústava i zákony jsou nastaveny na starý stranický model z minulého století. Mocichtiví šíbrové už na to přišli (ti naši jen kopírují) a zjistili, že nepotřebují celý národ, že jim stačí méně jak polovina (i když ta by se jim šikla) a mohou vládnout. Nepotřebují program ani plán do budoucna, jen rozdmýchají emoce nad většinou nepodstatnými okolnostmi (migrace v ČR, kausa Lithium, jmenování ministra a pod.), postaví lidi proti sobě a jedné skupině podkuřují, ta je pak volí a to jim stačí. Metody podkuřování jsou sofistikované na základě podrobných průzkumů, výpočtu, analýz a následné precizní sestavení vhodných hesel, vět, prohlášení, článků a pod., vše v jednom duchu. Pak už jen demagogii rozšířit pomocí online sítě všude tak, aby to vypadalo, že to pochází z více zdrojů a je to tedy pravdivé. Neuvěříte jak tohle všechno je drahé a uvědomte si, že tito šíbři nejdou do politiky z přesvědčení, rozhodně požadují vrácení nákladů a solidní zisk.

Spějeme ke změně, je tu obrovská informační nevyváženost, vládnoucí elita ví všechno o nás, kde se pohybujeme, kolik máme peněz i úvěrů, jaké je naše zdraví, jak podnikáme ví dokonce online ve vteřině, s kým mluvíme a o čem, jen zatím nedokáže vše efektivně zpracovat a zasáhnout, ale i tahle doba se blíží. Představte si, že hodíte na potentáta vajíčko a ve vteřině máte bloknuté své konto. Na druhou stranu o praktikách vládnoucích elit víme hrozně málo, kteří politici a miliardáři pečou spolu a kteří ne, jak jsou obsazováni persóny do funkcí a proč, vždyť ani nevíme proč nás EU viní ze zneužívání dotací (druhá zpráva nezveřejněna) o kolik vlastně jde a jaká je odpověď naší vlády, jde o naše peníze a nevíme nic. Tahle nevědomost, nejistota a pouze dávkování vybraných informací vede k naštvanosti lidí a ti budou chtít změnu.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím, nedaří se mi díky špatnému - pomalému - připojení probojovat se do diskuze - tedy se všem omlouvám za nereakce. Je mi líto ... nevím ani, zdali se podaří odeslat alespoň tuto omluvu - je to trochu na palici, ale prostě to tak je

3 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma, velice výstižně napsáno

9 0
možnosti

M58i85l63a88n 21K45e53s29l

31. 7. 2019 21:46

Byl premiérem a dokonce dvakrát prezidentem.Za co asi stojíme my všichni,kteří jsme mu toto všechno umožnili.Holt jsme jenom troubové,kteří vypotíme sem tam nějaký kritický článek a spadla klec.Za celou jeho éru se nenašel nikdo schopný mu konkurovat..Byl snad nějaký náš prezident lepší než on.Asi ne.Každý prezident je podle tradice špatný po smrti.Počkejme proto s hodnocením.

5 1
možnosti

Domnivam se ze vsichni, vcetne Klementa Gottwalda. A mate pravdu, v delani ostudy teto zemi mu opravdu vubec nikdo konkurovat nemohl. Ani ten uz zmineny Klement Gottwald.

3 3
možnosti
Foto

Pane Ábelovský,

a co Vy jste ve svém životě dokázal?

8 6
možnosti

Nez se tk hloupe zeptate Jaromire Petriku, napiste prosim nejdriv cojste doakazal vy mimo psani opravdu hloupach komentaru zde. dekuji uctive za odpoved.

jiste pochopite ze v pripade neodpvedi to zde bude hodnoceno jako nulanula nic, coz si take myslim.

Pripadna udavani smerem ke strae a vladeovsem nesvedci nic o dokazani cehokoliv.

10 4
možnosti

Dokázal být zvolen v přímé volbě.

A dokonce dvakrát.

Tuto nerozvážnost mu řada bývalých i současných politiků, novinářů, různých pisálků a mluvících hlav nikdy neprominula.

A tak následky své nerozvážnosti musí snášet.

Nezdá se ale, že by s tím měl nějaký zvláštní problém.

4 0
možnosti

ano, o tom, zadna, to za pomoci vsech dokazal a gratulace k uspechu

pokud ale ve funkci prezidenta dorazi ozralej ke statni klenotnici, zada o popelniky tam, kde se nekouri, do eteru pusti slovo unda a s usmevem rekne Putinovi, ze novinare by bylo treba strilet a dalsi a dalsi, tak to uz jako problem u hlavy statu opravdu vidim

a zarazi me, ze to spousta lidi dokaze s usmevem prehlizet a jeste tomu tleskat

4 0
možnosti

Tak jste se vyblil do spokojenosti ?

Těžko lze vyjmenovat u politika nějaký čin, který udělal sám, většina činů v politice je vždy dílem např. vlády, které byl Zeman předseda. Tak stejně si položte a odpovězte na otázky, co velkého a konkrétního předvedli Dubček, Klaus, Lux, Kalousek atd. a nakonec i Havel a netahejte sem evergreen - morálku a jeho divadelní hry (zoufale nekoukatelné).

2 1
možnosti

a vy jste se take, pardon, prave ted vyblil do spokojenosti?

3 0
možnosti
Foto

Karle, dobře napsáno. R^

7 0
možnosti

sproste, nebo hrube mluvime vsichni, pravda - vsichni ale nejsme prezidenty...

opravdu signifikantnim znakem natury Milose Zemana je prave pribeh se Sloufem - svazakem, komunistou, lobistou, socialnim demokratem, poradcem premiera Zemana (Olovo...), autorem autobusu Zemak, kamaradem Mrazka a autorem a sefem SPOZ - uz tyto specifikovane cinnosti a prislusnosti pana Sloufa svedci o tom, kym se MZ obklopoval a dnesni Zemanovy vazby ve vyberu poradcu a kanclere potvrzuji to, co si o MZ myslim: bezcharakterni nabob, ktery (jak vsichni vime prave z pripadu Slouf) nevaha a odstreli vsechny, kteri mu na trun pomahali.

popsal jste Zemanovu naturu velmi pravdive

karma

17 0
možnosti
Foto

Ale stále čekám na nějakého voliče MZ, který tu vypíše, co udělal pro tuto zemi dobrého. Asi marně hledá písmenko, kterým začít. R^

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS