Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma.

Je smutné sledovat, jak ve stále větší míře vítězí u publika bezobsažný hovadismus a, jak píšete, kdejaká blbost má výrazně větší úspěch, než rozumný, věcný a korektní přístup.

Proč?

Důvody jsou mnohé, některé z nich jste popsal. Nabízím další z té nepřeberné hromady:

Neschopnost rozebrat, ověřovat si a pochopit věcnou problematiku, neboť akceptovat triviálně předloženou blbost je pro lenochy a neschopné snazší, než hloubat. Dokladem toho, jak jste i napsal, budiž výsledky voleb v ČR, kdy vítězí bezobsažnost, atakování, vulgarita a útočný egocentrismus a ješitnost. Není to poprvé, už to tu bylo v případě Klause sr., jenže lid prostý odmítá či nechápe historii a tudíž nevyhnutelně opakuje své chyby. A navíc v tomto případě opakování není matka moudrosti, nýbrž eskalace a dramatické spirály hlouposti a nepřístupnosti.

5 1
možnosti
Foto

Zdravím, a děkuji za komentář. Je to opravdu tristní podívaná, a když vidím současné politiky, které podobná atmosféra a přístup generuje, a nejen u nás, trochu se obávám, co z toho všeho může vzejít. Na příkladu Anglie a Brexitu, je to taky dobře a hodně viditelné, podobně jako třeba v USA. Člověk z toho má pocit, že se může kdykoliv stát cokoliv.

3 0
možnosti

Dopadne to jako vždycky --- do lágrů a do plynu nepůjdou větvičkovci, ale ti co je tak strašně ohrožují - úchylové, vlastizrádci, ekoteroristi, humanrightisti, nepřízpusobiví atd. atp. etc.

Prostě nic nového pod sluncem...

5 0
možnosti
Foto

... přesně tak, k tomu to směřuje, nezastaví-li se taková idiocie včas a dřív než dojde k nějaké eskalaci problémů, kdekoliv R^

2 0
možnosti
Foto

Karle, karma, děkuji za článek ! R^

2 0
možnosti
Foto

:-) ... zdravím Dito, a děkuji R^

0 0
možnosti
Foto

Z toho co píšete a co jste již napsal jsem nepoznal, jaké mravní zásady máte o nichž opíráte to co tvrdíte.

U Větvičky jsou tyto zásady velmi dobře čitelné.

4 0
možnosti
Foto

... zajímavé, na delší zamyšlení, řekl bych - taky příliš osobní, jsem z generace, kdy platilo, že nepřísluší mně, abych hovořil o sobě a případně svých kladných vlastnostech, kdy by to museli vlastně říct a pojmenovat spíše jiní, a tím i potvrdit; jinak jmenujte ty dobře čitelné u Větvičky - obzvláště v daných souvislostech, kdy zde je řeč o lžích a manipulaci veřejným míněním - já se zatím zamyslím, jaké zásady, které se s věkem mění, jak postupně přicházíme o iluze - i ty o sobě, bych mohl použít na obhajobu svých názorů.

Jedna mne napadá okamžitě, nelhat v zásadních věcech jen proto, abych z toho měl jakýkoliv prospěch - tedy snaha zalíbit a zavděčit se.

2 0
možnosti

J79a83n 54K31á65r73n82í64k

10. 9. 2019 20:08

....aj tady někdo nemá nadhled. No asi je dobré se z toho vypsat, ale ještě lepší je se umět zasmát.

2 0
možnosti
Foto

... nu, zde možná platí něco podobného, jako u knih, například - tedy řekni mi, čemu se směješ, a já ti povím, kdo vlastně jsi;-) Věřte nevěřte, směji se velmi rád, ovšem zdaleka ne všemu.

1 0
možnosti
Foto

:-) ... Marku, děkuji vřele za palečnici ;-)R^R^

2 0
možnosti

Vypadá to, že jste to právě Vy, kdo hledá a také nalézá nepřítele. Uvedl jste jich celý seznam.

Ladislav Větvička to má v hlavě dobře srovnané. Proti názorům, s nimiž nesouhlasí, se vymezuje originálním humorem. Záměrně hovoří jako prosťáček, který se "nepřehópl" přes své nářečí, ale za těmi texty se ukrývá člověk, který má velmi slušný přehled.

Greténismus se stal synonymem pro klimatický alarmismus, jehož mluvčím se stala šestnáctiletá školačka Greta. Ve skutečnosti se za "greténismem" ukrývá velmi agresivní forma politiky, která využívá podobných ideologických východisek jako evropské totalitní režimy 20. století. Stačí dobře poslouchat, co vychází z úst jejích stoupenců. O životní prostředí se mnohem lépe stará každý, kdo v přírodě posbírá odpadky, než Greta, která s požehnáním papeže plula na dvacetimetrové jachtě do New Yorku ve společnosti monackého princátka.

Vy si zřejmě myslíte, že jste nějaký názorový rebel. Ve skutečnosti je politika, jejímž vnějším projevem je dívka Greta, součástí politického i mediálního mainstreamu současnosti. Klidně byste mohl Gretě dělat mluvčího. Alespoň by všichni viděli ještě názorněji, co je ten "greténismus" zač.

22 3
možnosti
Foto

... zdá se, že vám to podstatné uniklo - a to je právě to, kdo používá podobných ideologických, ale především pak lidských východisek jako totalitní režimy - kdo brnká na ty nejtemnější lidské struny, jako je zášť, nenávist a nesnášenlivost, a tedy i výsměch postiženým a podobně - a tedy jste nechtíc předvedl, co je to ten skutečný "kreténismus" ... navíc dokládáte, že jste se ještě neshodli ani na tom, jak se to píše ... je to tedy gretenysmus - podle grety, nebo je to gretenismus ... protože se jedná o ideologii, psychiatrický termín atd.?Jste vskutku směšní, mimochodem ještě z jiného důvodu - ona ta nenávist k někomu s jiným názorem, z vás čiší na sto honů, což vždy dokládáte právě onou snahou zesměšnit a urazit nositele toho názoru. Ovšem já nejsem ze sádry a navíc mi ani nečiní problém, oplatit vám stejnou mincí. ;-)Rv

5 8
možnosti

:-)...........co Milion chvilek pro "demokracii"? Jaký mají cíl kromě svržení presidenta, Babiše, Benešové? Mají představu co bude dál a jistě to bude lepší? Lidé nejsou blbí a dokonce si pamatují řádění té klaky, který byla odstavena Babišem od korýtek ! ???

2 4
možnosti
Foto

... ještě chvíli, a budete tu už všichni ;-D A jen snad jeden dotaz, jste si vy a další potrfení jisti, že reagujete pod správným článkem? Mně to tak nepřijde. ;-D;-D;-D

6 0
možnosti

V69á21c74l92a55v 68M50a63c23h

10. 9. 2019 13:47

"Nazývají starost o životní prostředí Gretenismem"

z této věty vyplývá že jste buď hlupák nebo lhář - neberte to jako urážku prosím, jen konstatování faktu.

Gretenismus rozhodně není starost o životní přostředí, ale ideologie určená k manipulaci. Starost o životní prostředí by byly věci které mu opravdu pomohou a mají smysl. Na prvním místě se nabízí tlak na kontrolu porodnosti v některých zemích třetího světa, přehodnocení modelu ekonomického růstu, podpora JE ...

15 0
možnosti
Foto

... no, asi vám jaksi uniklo pro určitou skupinu spoluobčanů velmi příznačné nerozlišování, glajchšaltování - víc k tomu netřeba snad říkat, snad jen, že to nejsem já, kdo tu nerozlišuje;-)

1 1
možnosti

Český sklon k zesměšňování je tak nesmírně pohodlný, že nepříliš chytrý občan ho ochotně přijme do svého způsobu uvažování, v podstatně si může ze všeho dělat legraci proto, že pak už dál nemusí nic. Třeba pan Řehůřek o kousek níže to hezky předvádí. Vám poděkování a ocenění. :-)

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS