Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O62t25a36k63a89r 12S25e85k54l

14. 11. 2019 6:37

Konstatuji s překvapením ( a jsem tomu rád) , že převážná část čtenářů blogu ho hodnotí kladně.

Zejména zpravodajství na všech kanálech ČT je o řád lepší než u ostatních stanic. Např na NOVĚ bychom se dozvěděli o případné 3. světové válce asi v osmé minutě , hned po hojně komentované zprávě o rvačce opilců v Bílině (např.):-)

2 0
možnosti
Foto

Karle, karma Vám. Ti, co proklínají Českou televizi - zejména publicistiku - by tak rádi měli třeba denně nějakou desetiminutovku, kde jim pan Miloš Zeman, případně pan Andrej Babiš vysvětlili, jak se mají fajn, když je zvolili, pak by jim vysvětlili, že ti šťouralové jsou už naštěstí pryč a jaké budou zářné zítřky.

A pro sichr by tam dali znělku s tím panáčkem s papírovou čepicí.

3 0
možnosti
Foto

Děkuju, Tomáši:-) vystihl jste to celkem pregnantně, po všech těch pohádkách ve zprávách a po desetiminutovce, by nastoupil panáček s papírovou čepicí, a popřál by "dětem" dobrou noc. ;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Faktem je, že ČT je podle průzkumů veřejného mínění spolehlivě a stabilně na vrcholu žebříčku důvěryhodnosti

3 0
možnosti
Foto

Kterýžto fakt trochu kazí to, že to Zeman také;-) Ale u mě je to ta ČT:-)

1 1
možnosti

Osobně rád sleduji zpravodajství České televize, ale když komentují politické dění, je třeba takříkajíc "číst mezi řádky". Oceňuji hlavně pořady o přírodě, cestopisy atd. Ale z politického hlediska není Česká televize nezávislá. V roce 2016 se například přímý přenos předávání hudebních cen Anděl změnil v ostrou kritiku Miloše Zemana. Českou televizi si ale neplatíme proto, abychom místo hudebních pořadů poslouchali politické agitky. Lze namítnout, že Česká televize to nemohla ovlivnit, ve skutečnosti to jen doplňuje celou skládanku podobných událostí. Česká televize číhá na Zemana jako kočka na myš.

Když Česká televize natočila dokument "Já muslim" v rámci publicistického cyklu "Infiltrace", byl tento dokument na nátlak muslimských organizací u nás i ze zahraničí zablokován, a je to jediný pořad z uvedeného cyklu, který nelze zhlédnout na webu České televize. Říká se tomu cenzura. Pravdivý pohled na islám dnes prostě není v kurzu. Od té doby nelze očekávat, že bychom se dočkali podobné investigativní reportáže. Skrytou kameru už ČT mezi muslimy prostě nepošle. Nepočítáme-li kuriózní omyly - například když ČT pozvala do studia Muhameda Abbase, ředitele Muslimské unie České republiky, a ten začal neplánovaně v přímém přenosu obhajovat kamenování žen a jiné islámské "lahůdky".

Dost výmluvný je i případ dětského pořadu "Planeta Yó" na "Déčku", kde moderátoři do dětí hustili agitku o hodných uprchlících z hororové planety Né. A kdo uprchlíkům nepomáhá, je slizskou potvorou s třemi bradami.

Nejposledněji se ukázala Česká televize v případě kritiky Luboše Xavera Veselého, na kterého takříkajíc poštvala takzvaného "Hlídacího psa". Ukázalo se, že "Hlídací pes" má do "ústavu nezávislé žurnalistiky", který dělá "žurnalistiku ve veřejném zájmu" hodně daleko a je to pěkná kulišárna (mírně řečeno). Česká televize se na podivně financovaného "Hlídacího psa" (který se podobá spíše "bílému koni") odvolává ve stovkách případů. A tak by se dalo pokračovat.

10 2
možnosti
Foto

hm, nevím, zda-li vám cosi neuniklo - a zdá se, že to podstatné. Nikde není zmínka o jakési dokonalosti, bezchybnosti - a to tím spíš, že je zhola nemožné, uspokojit všechny diváky, resp. několik miliónů diváku, a nebo jen vyhovět jim všem. O tom zde řeč není. To podstatné, je zpravodajství, to podstatné je to, proč někomu vadí právě zpravodajství a hlavně investigativní reportáže o politicích, jejich zneužívání svého výsadního postavení, tedy to vše, co je i tím, co je povinností právě jen veřejnoprávní televize. Uniká vám meritum věci, jako obvykle, nebo se jen jako obvykle snažíte rozmělnit diskuzi, a zatáhnout vše jinam, na jinou kolej. :-/Rv

1 2
možnosti

Moderátor Moravec jednu oblast neumí: zdravotnictví, kdy vystupuje, jako by byl ve střetu zájmů, v podstatě stále jen prosazuje zvýšení platů zdravotníků, 99 % jiných problémů jde mimo něj, zdravotnictví by měl moderovat někdo jiný. Ale jinak osobně hájím ČT, protože je výrazně celkově korektní, snaží se o nestrannost, je třeba hájit její nezávislost na politic. subjektech. V dílčích oblastech by se ještě mohla zlepšit kvalita, např. by ČT nemusela tolik kopírovat "lidovou zábavu" dle soukrom. tv stanic, mohla by přidat např. na ČT2 pořady pro náročnější diváky, klubové filmy, ale také celospolečenské diskuse (radši bez politiků), mj. pro mladou generaci.

2 0
možnosti
Foto

Víte, já vlastně tak trochu i chápu, že lidé raději nechtějí znát pravdu, pravděpodobně by to psychicky neunesli, neuměli by s podobným vědomím žít. Zhroutil by se jim jejich dosavadní, vždy spíše virtuální svět

Zdroj: https://abelovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=733552

Každému doporučují podívat se do zrcadla, jestli se ho podobný sebeklam netýká.

V každém případě by mě zajímal test, kterým lze zjistit, že právě dotyčný nežije v omylu.

4 3
možnosti

Už jste ten test aplikoval na sebe? Vy pravdu unesete? To tedy z logiky Vašeho příspěvku nejste člověk. Pohled do zrcadla Vám nicméně vřele doporučuji.

4 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Skvěle, Karle!

Plovge se hojně taky na Václava Moravce. Mimochodem, jím moderovaný diskusní pořad o pravdě včera večer na ČT24 ve 20.00, za účasti Zuzany Čaputové, Pavla Rychetského, Marka O. Váchy a dalších byl skvělý! A bezvadní byli také studenti, kteří se debaty zúčastnili.

7 1
možnosti

Marku, všechny Fokusy Václava Moravce jsou skvělé. Zajímavá témata, zajímaví hosté... Fokusy VM jsou nepochybně to nejlepší, co současná televizní publicistika nabízí.

8 2
možnosti

Na ČT bych rád alespoň sem tam zahlédl v diskuzi pana prezidenta. Jenže on se tam boji jít, protože by mu nebyl zachován predpodelanej standard diskuze na Barrandově. ČT tedy vadí prezidentu. A je dobře, když se i tady potvrzuje, že je prezident srab.

8 5
možnosti
Foto

:-) ... jako byste mi četl myšlenky Marku, zrovna přemýšlím o názvu dalšího článku, který by měl být o důvodech, proč se prezident nezúčastní oslav 17. listopadu, nebo proč nevystoupí alespoň s nějakým projevem, vzhledem ke své indispozici, například v televizi; nejlépe v té veřejnoprávní, která je k tomu určena - je to prostě srab!

6 1
možnosti

R^

Díky za informace. Mám jen obavu, že hlupáci zůstanou ochotně hlupáky. Přeci je nemůžete obvinit z hlouposti!

:-)

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS