Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Žádná zmítající vlna, pouze několik vandalů, většinou neznámého původu.

1 1
možnosti
Foto

... jistě o tom víte víc, než ti kterých se to dotýká a kteří to komentují, že?8-oRv

1 0
možnosti

Děkuji Vám, že jste, stejně jako jiní blogeři, upozornil na tento problém. Souhlasím také s článkem pana Vodvářky, který problém popsal velice přesně.

Každému, kdo to sleduje, nemůže uniknout, že politické vedení Evropské unie vytrvale podporuje palestinské Araby a na druhé straně vytrvale kritizuje Izrael. Důkazem je například fakt, že v roce 2017 byla na půdu Evropského parlamentu pozvána Leila Khaledová, palestinská teroristka, která unášela evropská letadla. Ženská s krví na rukou nám kázala o lidských právech. Oproti tomu Evropská komise věnuje značné úsilí na vydávání rezolucí proti Izraeli, zejména jde o bojkot izraelského zboží.

V této souvislosti doporučuji číst knihy geniálního židovského novináře Tuvii Teneboma, jehož knížky vycházejí i v češtině. Zejména jde o knihy "Chyťte Žida" a "Čau uprchlíci". Tento novinář díky svým jazykovým znalostem a investigativním schopnostem detailně prozkoumal situaci v Izraeli nebo například v uprchlických táborech v Německu. Jeho názor je dost závažný, ale argumentačně podpořený rozhovory s lidmi všech vrstev a vzdělání – Německo je prolezlé levicovým antisemitismem. Svůj skrývaný antisemitismus vydávají za kritiku Izraele, svou obhajobu islámu za svobodu vyznání (zřejmě podle vzoru "totality se přitahují"), své zelené nápady vydávají za záchranu planety, islámská migrace je podle nich potřebná pro správné naředění genomu Evropanů atd. atd. Eugenici v růžovém.

Dokonale to vystihuje rčení, že Němci si vyvraždili všechny své Židy, aby je nahradili jejich úhlavními nepřáteli – muslimy. V Izraeli se angažuje 400 (čtyři sta) německých organizací, různých "neziskovek", které většinou něco dělají proti Izraeli. Palestinští Arabové Němce milují.

Měli bychom se pozastavit nad faktem, že z Evropy (hlavně z Francie) utíká nejvíce Židů od konce druhé světové války. Zdrojem evropského antisemitismu se v současnosti stává islám, kterému se v Evropě dostává značné podpory, takže se dá očekávat, že situace se bude zhoršovat.

7 0
možnosti
Foto

Islám nemůže být zdrojem, ten může být toliko rétorikou, formující ty či ony postoje. Byli časy, kdy se Židé snášeli lépe s muslímy než s křesťany. Pogromy vynalezlo carské Rusko. Takže islámem to není.

0 0
možnosti
Foto

Je to strašně smutné a varovné. Dík za článek, Karle. Evropa žije v blahobytu a také od roku 1945 v nebývalém období míru (s výjimkou války v Jugoslávii na počátku 90. let) A my se tady namísto radosti a vděčnosti štveme jedni proti druhým. Pálí nás dobré bydlo.

Ovšem, co se týče úmyslně podněcovaného antisemitizmu kvůli špinavým politickým cílům, bohužel nic nového pod sluncem. Ruská carská tajná policie vyrobila počátkem 20. století neuvěřitelně odporný podvrh s názvem Protokoly siónských mudrců, s úmyslem šířit vlnu nenávistného antisemitizmu. Není vůbec zanedbatelný fakt, že rozdmychávání antisemitizmu s nekalými mocenskými cíli zasáhlo Evropu ve 20. století opakovaně. A totéž se děje i ve století jednadvacátém... Cui bono?

...

Dodatek: Vím, uznávám... Studoval jsem církevní historii a s velkým žalem uznávám, že se v ní objevují opakované vlny antisemitizmu, a to nejenom ve středověku. Hluboce lituji, kaji se, prosím o odpuštění. A děsí mne, že se například na Slovensku zrovna v této době etabluje politický blok s čitelnými klerofašistickými resentimenty a s figurami jako Kotleba... K tomu nelze mlčet.

2 0
možnosti
Foto

Marku, ... jednak děkuji za přečtení i za názorR^, vím kam míříte, když píšete, že se kajete, ale já v podstatě neuznávám kolektivní vinu, a jsou-li v křesťanství nějak reminiscence, kdy obviňování židů ze smrti či ukřižování Krista, padalo na jejich hlavy, pak je to sice smutné, ale nemyslím si, že by se dnešní křesťané museli kát, tedy pokud v nich nedříme právě onen antisemitismus, právě z tohoto důvodu. Nenávist je hrozná emoce, a ten, kdo nenávidí jednoho člověka, jako by nenáviděl celé lidstvo. A já vím, že vy nejste ten, kdo kohokoliv nenávidí. :-)R^ Na to tu máme jiné kadety. :-/

1 0
možnosti
Foto

Hlavně, že se nikdo nebojí o osud Slezanů. Natož už o osud polabských Slovanů.

0 3
možnosti
Foto

... tak o tom napište, tady se řeší prostě jiný problém

2 0
možnosti
Foto

J78a49n 94Š90i57k

15. 11. 2019 13:06

Je to tak. Myslím také, že nesnášenlivost neroste jen vůči Židům, muslimům, migrantům, apod...Nesnášenlivost začala růst i mezi jednotlivými skupinami obyvatel. Ekologové proti neekologům (a naopak), Babišovci proti Chvilkařům (a naopak), genderově vyvážení proti genderově nevyváženým (a naopak), atd.. Diskuze k rozdílným názorům fakticky mizí. Zato rostou vzájemné urážky, ponižování a nenávist. Jak dlouho bude trvat než se urážka z psané diskuze přenese do fyzické roviny? Je to tak malý krok od sebe...A všechno zlo vyrůstá, nebo zatím jen nebezpečně raší, z podhoubí závisti. I totality na ní vyrostly. Díky za článek a hezký den pane Ábelovský

6 0
možnosti
Foto

:-) ...zdravím, děkuji za čtení i názor, a také přeji pěkné dny, pane ŠikuR^R^

2 0
možnosti
Foto

S článkem do písmenka souhlasím.

Co mi nejde na rozum je to, proč vlastně pořád někdo "bojuje" proti židům a hlavně jak někdo vůbec může něco podobného obhajovat po zkušenostech s holokaustem.

4 0
možnosti
Foto

... nu, toť vskutku otázka; jednou z dávných příčin je asi to, že to byli právě Židé, kdo přišel s myšlenkou jediného Boha, a tedy druhou, že se i tím, označili za vyvolený národ - což bylo je a bude trnem v oku mnohým, a může to být ten zásadní problém. Bezesporu je to i jejich velmi vysoká inteligence a úspěšnost v mnoha oborech a disciplínách, postavených právě na tom ( už v Egyptě to zavdalo příčinu k nenávisti a možná i exodu) - tedy v mnoha případech a častěji, než bývá či je všeobecný průměr. A zdá se tedy, že jako u každé nenávisti, zde hraje roli i jistá závist, a nejen odlišnost. To jsou ovšem pouze mé osobní domněnky, můj názor, nevím, je-li tomu skutečně tak, co z toho je třeba pouhé zažité klišé atd., ale poměrně dost věcí, na to myslím si poukazuje, jak jsem naznačil už i v dávné historii. Vezměte si, jaký vliv, u tak poměrně malého národa, ne o moc většího, než je ten náš, má ve všech významných oblastech, kolik výrazných osobností, a to třeba ekonomií počínaje, a uměním či literaturou konče.

3 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS