Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-) Copak desatero. Ono bylo těch přikázání původně třicet, ale na deset to bylo usmlouvaný. Prej některý litovali, že tam ,,nepokradeš" a ,,nesesmylníš" zůstalo. Ale i to zavání až pokrytectvím. Stejná lodˇ jistě je. Ale naložená spoustou bublin, mnohdy zvících a ž velkoobjemových kontejnerů. A jak už to u bublin bývá, některé se združují, či pohltí jiné, a jiné se zas až atomizují. Ale stejně každá z nich dříve či později praskne;-)

0 0
možnosti
Foto

:-) ... nechcete Jiří ten "bublifuk" už vrátit tomu dítěti, kterému jste ho sebral? To je furt samá bublina, a začíná tu být už pěkně "kluzko" ... aby si někdo třeba neublížil. ;-D

0 0
možnosti

L69u30d27ě14k 90T54o41n41d96r

30. 11. 2019 12:36

Nejsme a nikdy nebudeme na stejné lodi. Každý je na té své sám a jen se rozhoduje, se kterou skupinou lodí pojede tam nebo onam, nebo jestli bude chtít být osamělým mořeplavcem.

A poukazovat na určité morální hodnoty - jakými je desatero, třeba v moderním a rozverném podání Lucie Bílé - je sice hezké, ale neplní svůj účel, pokud je a bude porušování jakéhokoli "desatera" výhodnější, než jeho dodržování.

Pokud bude výhodnější "desatero" porušovat, lidé to budou bez uzuardění dělat. A klidně se při tom budou i "modlit".

Přímo symbolický je v tomto smysl příspěvek Davida Horáka v diskusi u vašeho předchozího blogu: Odkaz a také duch "Listopadu".

Já nevím proč ho napsal. Možná chtěl jen provokovat. Možná si jen dělal srandu. A nebo - byl opravdu tak upřímný. A z jeho upřímnosti vyplývá přesně to, co jsem napsal výše. Že polovinu lidí "morálka, mravnost, pravidla, desatera..." vůbec neznamenají a neazajíá. Zajímá jen "ekonomická stránka" - jak dosáhnout materiálního blahobytu. Pokud ho dosáhnou, pak si myslí, že je vše OK.

A to nejde změnit. Nemá smysl hluchému říkat, že dodržování "desatera" má smysl. A slyšící to nepotřebují.

0 0
možnosti

Já osobně si myslím, že žádné desatero už dospělého člověka nezmaní.

Myslím si, že po stránce výchovy nebo cílevědomého vedení je vývoj člověka k morálce ukončen už někdy mezi deseti a patnácti lety. Pak uýž člověka nelze měnit nějakou výchovou nebo něčím podobným. Pak už se člověk mění sám na základě svých životních zkušeností apod.

0 0
možnosti

Vždy, když se blížili Vánoční svátky

....................................

Víte, že dlouhodobě my dva si navzájem moc nesedíme. Ale tato pravopisná chyba se může stát komukoli, to Vám skutečně nijak nepředhazuji. Vaše celková úroveň pravopisu je dlouhodobě velice dobrá (na rozdíl od toho, co si myslím o vašich politických názorech) a tohle je opravdu jen úlet. Většinou píšeme obecně o lidech, takže to měkké "i" v příčestích minulých je tak trochu už automatické. Já mívám ve svých příspěvcích také dost často nějaký ten překlep ze zbrklosti.

Takže po téhle stránce nic ve zlém a opravte si to. Je to sice obyčejný úlet a nijak se vám za to nevysmívám, ale opraveno by to být mělo.

A nebudu vám vyčítat, když tento příspěvek potom vymažete. Až to opravíte, bude tento příspěvek nadbytečný. Jindy ve vašem mazání vidím něco jako cenzuru, nyní to budu brát tak, že můj přísěpvek splnil svůj účel, upozornil vás na chybu, a po splnění účelu už tady doopravdy být nemusí.

0 0
možnosti
Foto

... už jsem to opravoval, ale občas mne zlobí připojení, tak se to asi neuložilo, nenačetlo ... co já vím, děkuji za upozornění R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS