Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kromě zájmových skupin na zprovoznění 5G jsou tu jiné skupiny, které dohlíží na zdravotní rizika, životní prostředí. Takže se neobávám že by se mohlo spustit něco prokazatelně škodlivého. Diskuze na toto téma jsou ale užitečné

1 0
možnosti

Jen si dovolím připomenout, že to není tak dlouho co někteří slovútní vědci prohlašovali, že letoun těžší vzduchu létat nemůže.

0 0
možnosti

Konkrétně , který slovutný vědec?

0 0
možnosti
Foto

Já si osobně myslím, že všechny nové technologie vedou k tomu, aby se většina obyvatelstva přeměnila v nemyslící tvory, kteří jsou snadno ovladatelní. Vždyť všechno přemýšlení pomalu přebírají počítače. Budou za nás řídit auta, posléze i určovat diagnózu, asi i vyrábět filmy, přijdou virtuální hvězdy v oblasti zábavy. Výsledkem bude, že vlastně nikdo za nic nebude odpovědný. Vše převezme počítač. Bude to přeci tak pohodlné. A už nikdo nebude přemýšlet o tom, že za tím někdo stojí, že nás někdo řídí. A nějaká oběť nějakého záření je podle mne v této souvislosti úplně zanedbatelné, protože počítače jen do statistiky zaznamenají, že systém přišel opět o jednoho otroka. Co na tom, vždyť je nás stejně na té Zemi mnoho, říkají už teď počítačové „mozky“. A pro elektronické „otrokáře“ s miliardovými konty to budou jen zanedbatelné ztráty.

0 0
možnosti
Foto

Filmy se už na počítačích dělají dávno, na tvorbě filmu Titanic pracoval 100 počítačů spojených dohromady, protože dělat takové kulisy klasicky by nikdo nezaplatil.

A pak, když jsou mizerní kameramani, je PC lepší, nekecá, že to nejde a točí. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Podle informací v odborném tisku bylo pásmo LTE původně vyhrazeno pro TV vysílání, a to v pásmu kolem 800 MHz, a dále 1800, 2100 a 2600 MHz. Takže vyzařovaní frekvencí kol 800 MHz bude stejné, a to TV musí užívat vyšší výkony. Vyšší frekvence se už hůře šíří terénem a vesměs vyžadují přímou viditelnost, ale ke spojení stačí menší výkon.

To, co mobilní telefonisty opravdu může na zdraví ohrožovat, je mobil u ucha, který vysílá s výkonem až 2W. Údajně byly zaznamenány bolesti hlavy. Zejména pří půlhodinových hovorech!

Zamoření ze vzdálenějších vysílačů je dáno tím, že intenzita klesá s kvadrátem vzdálenosti, takže ve srovnání s mobilem u ucha je zanedbatelné.

Oblíbené mikrovlnky též pracují v těchto pásmech, naštěstí vždy jen krátce, takže expozice záření je malá. Zda zanedbatelná, nevím.

Zdokumentované zdravotní poruchy pocházejí ze studentské koleje na Strahově, která se nacházela v blízkosti vojenské krátkovlnné antény. Před mnoha léty.

Údajně má pozorovatelný vliv i zbytkové kosmické záření, záření ze slunečních bouří a pod.

V nejhorším pomůže staniolová čepička.

2 1
možnosti
Foto

... no právě, u 5G je prý řeč o frekvenci pod 100MHz - tuším 60 ? doposud nikdy nepoužívanou, zavedenou vlastně na podzim 2019, a právě v Číně, USA, na sev. Itálie, v Koreji a podobně - v tom já se nevyznám, ale jestliže existují vědci, kteří varovali a stále varují, že nevíme, jaký vliv to má na živočišné buňky, na bakterie a tedy asi i na viry, tak ve světle toho, že i ta nejpostiženější místa a s nejhoršími následky, jsou právě místa, kde se tato síť už používá, je poměrně alarmující zjištění, nebo ne?

0 0
možnosti

Nejsem si jistý jak je to se zdravotními riziky, ale fakt je, že téměř každý technický vynález je potenciálně zneužitelný.Co jisté je, že dříve či později se vždycky najde někdo, kdo ho zneužije.Bohužel, lidská touha po pohodlí bývá často sebevražedná.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS