Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdravím, Karle.:-)R^

Nějak, na můj vkus, šetříš praváky. Oni se na té bídě také podíleli.

Přeju pěknou neděli.:-)

2 0
možnosti
Foto

:-) ... no jo, šetřím ... jak to říct v krátkosti, lidi jsou stejní, ve všech stranách - jde mi tedy spíš o programy, o ideály. Navíc nehodlám rozmnožovat řady těch, co tvrdí že není koho volit - myslím si, že stále je, oprostíš-li se od personifikace - a stejně vidím zásadní rozdíl, socani v opozici, a současná pravice v opozici, to je vskutku nebe a dudy. Například, ale to je jen můj názor. Zdravím Josefe a dík za nákuk, měj pěkné dny. ;-)R^

2 0
možnosti

Můžete laskavě uvést příklad strany, která není populistická a demagogická? A svou vlastní odbornou definici "idiotů", kterými se tak oháníte? A lepší komentář stranického programu než "jako sorry"? Asi chci příliš, že.

0 1
možnosti
Foto

... mně je osobně naprosto lhostejné, co právě vy chcete - a způsobil jste si to sám, svým vystupováním a jednáním u mne v diskuzích, aby tedy bylo jasno. Nehodlám se někým jako vy, vůbec zabývat. Chápete? Já vím, asi chci taky příliš.Rv;-D

2 0
možnosti
Foto

Díky Tomáši, za čtení i palec. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Víte, pane Ábelovský, kdybyste do svého popisu a kritiky zahrnul nastartování korupce a výtahů u pravicových stran, tak bych vám to mohl podepsat. Jenže takhle je to příliš jednostranné hodnocení.

ODS u mne dosud nesmazala dojem z 90. let, koneckonců i dalších v Praze. U TOPky to není o moc lepší a obávám se, že Kalouska příliš vychvalujete.

Pro mne není volitelná žádná z parlamentních stran, protože ty už ukázaly, že za nic nestojí. Lovím ve vodách zatím neposkvrněných od Pirátů až po Nezávislé.

2 1
možnosti
Foto

... zdravím, nevychvaluji a ani nehájím ODS - není v mých schopnostech zde v krátkosti napsat - tedy reagovat na vše, co souvisí s vašimi oprávněnými námitkami. Píši zde blog přes 8 let, a mnohdy jsem o mnohém z toho psal, a vy jste z nich mnohé četl, myslím - z těch mých článků, se dá vyčíst, nejen jaké mám názory, i v čem a jak jsem se mnohdy mýlil. A myslím si nejen já, ale všichni a tedy i politici, vše se dělo za pochodu. To ovšem nic nemění na tom, že přesto, že se do všech stran, tedy po rozpadu OH, dostali prospěcháři a lidé stejní, jako ti které zde kritizuji, lidé toužící po moci, po zbohatnutí a podobně, přesto je pravicová a liberální politika, nikoliv lidé a politici, jedinou schůdnou a rozumnou alternativou. Někteří se zde ptají, koho volit - ODS, TOPka, Zelení, Piráti i Lidovci, kde je spousta slušných lidí, ti všichni jsou lepší alternativou, než to co je ve vládě dnes, než ČSSD, ANO a pod. a alternativou nejsou ani SPD a další, myslím si - ale každý by měl volit podle svého přesvědčení a svých znalostí a zkušeností - mé jsou takové, jak je popisuji ve svých článcích.

2 0
možnosti

Kdysi, když jsem byl mlád a poslouchal Karla Kryla naživo a slavil majáles o kterém vy "mladší" jste pouze slyšeli, razili soudruzi tezi - "Ano kritizuj,ale konstruktivně". Měli jsme s toho prču, protože nikdo nevěděl jak kostruktivně, soudružsky kritizovat a nedostat zpět soudružsky přes hubu. Dnes je situace jiná. Každý něco kritizujeme, ale návod, jak líp činit, nikdo moc nedává. Pořád z těch příspěvků mám pocit toho starého slovenského - "rozpráuky starej matěri". Tedy závěrem - to je špatné pro to a proto a navrhuji řešení lepší, s tím a s tím proto a to !!!

2 0
možnosti

Perfektní blog pane Ábelovský. Ale snad to nebude smazáno, když mi napíšete koho mám, dle vás volit. Už se to blíží a já bych si rád udělal jasno . Díky.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

:-)R^zdravím, a přeji ti, Karle, hezké dny.:-)

2 0
možnosti
Foto

Největší problém v tomhle státě je, že tady už není KOHO volit. Jasně že v Česku žije spousta slušných, pracovitých, rovných lidí, třeba náš soused Franta, ale takoví bohužel nikam nekandidnují. I kdyby nakrásně vyvořili jakési nezávislé sdružení, museli by složit spoustu peněz, aby se vůbec mohli do voleb zaregistrovat a jaká by asi byla šance, že by je zvolilo více než 5% voličů, kdyby neměli dost prostředků na kvalitní kampaň?

Já osobně volím "nejmenší zlo" z toho, co je a jak to mají dělat lidi, kteří politiku příliš neřeší? Ti slyší na populismus, guláš zdarma a koblihy. Takhle to funguje. Protože kdyby ne, tak by to výše zmiňovaným pánům tak snadno neprocházelo. Je to marný, je to marný, je to marný.

R^R^

1 0
možnosti
Foto

A z mého pohledu, všechny události s odstupem času, nejen že zapadají do sebe, jako kousky skládačky, jako puzlle ... ale ukazují, v čem jsem se kdy zmýlil a v čem jsem měl třeba pravdu ... vždy jsem tvrdil, že Listopad připravil předlistopadové mocipány o politickou moc, nikoliv o tu ekonomickou, a důsledkem toho, se k moci dostali lidé nehodní toho, aby pečovali o stát, a vše je důsledek právě tohoto. A právě dnes, je to už naprosto jasně viditelné, dokonce jsou vyznamenáváni a opět vyzdvihováni lidé, kteří si nejen zadali s tehdejším totalitní režimem, ale vrací se i staré struktury a s nimi se vrací i staré praktiky, ovlivňování činnosti soudů, policie, jejich zneužívání atd. Doslova a do písmene, je zde ohrožena skutečná demokracie. Na nejvyšších postech, jsou nyní lidé, kteří by tam vůbec neměli být, myslím si. Zdravím a díky za čtení i názor, Pavlo.

3 0
možnosti

Varoval jste nás před ČSSD, ale i pravicové strany mají svoji historii.

A to je jeden z řady jejich problémů. Druhý je Babiš.

Divoká privatizace byla spojena také s početně nevelkou stranou ODA. Když už nezbylo nic co by se dalo pod cenou rozdat, pomalu vyšuměla i tato strana zhasnutých světel a s ní měly odejít i všechny hříchy privatizace.

Když přetekla míra trpělivosti s praktikami ODS a v hrobě se obraceli i její mrtví sponzoři, pohotově vznikla Unie Svobody, aby nás ústy Rumla a Pilipa ujistila, že normální je nelhat. Ovšem moc dobře si nevedla a tak bylo třeba reinkarnovat ODS a ukázat, že i ona může být jiná a lepší. Do čela postavila Pana Čistého, který si svoji přezdívku vysloužil zřejmě tím, že nebyl příliš informován o všech zákoutích politiky a ne díky svému charakteru. Preference strany za Nečase trvale klesaly. To však moc nevadilo, protože na scéně už byl nový neposkvrněný subjekt - TOP 09. Svého renomé ničím nezatížené strany využil k prosazení těch nejvíc asociálních reforem, které jsme zatím v naší novodobé historii zažili. Pokles popularity byl tedy zcela zasloužený.

Jenže potenciál pro vznik další nové, průzračně čisté a neposkvrněné pravicové strany je nízký, když nespokojené voliče odvedl Babiš.

Je tedy pravicí po zásluze nenáviděn.

3 1
možnosti
Foto

... to bezesporu, nějakou historii má vše a každý, není-li to "novorozenec" a i ten má jakési vrozené predispozice - a tím, jak ji kdo chápe, tu historii a jak ji vykládá, vypovídá i o sobě - mluvíte-li o nenávisti, nemusí to tedy být nutně vnímání někoho jiného. A vůbec ne celé pravice, ani všech jednotlivců.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS