Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z povahy těchto lidí vyplývá, že ani žádné ospravedlnění nepotřebují.

Vlastní zápach nezapáchá; cizí vždy, není-li potažmo zápachem vlastním. (L.K.)

Zdravím, Karle.:-)R^

3 0
možnosti

Teď jste na to přesně kápnul. Pan Ábelovský se ve svém textu vůbec nezabývá svým vlastním svědomím (zápachem), ale zato přesně ví, čím zapáchají všichni ostatní.

0 0
možnosti
Foto

,,Ignorujeme-li dějiny, popíráme tím současně vlastní dobu". Tím začíná Vámi přiložené video a nezbývá než bezezbytku souhlasit. Škoda, že se již nikdy nedozvíme, co by říkal Karel Kryl na současnou situaci v Evropě. Mám takový nedobrý pocit, že je Evropa nepoučitelná, a to především ve vztahu k Německu.

Situace u nás je taková vzhledem k vývoji, kdy se vystřídaly vlády pravicové, levicové, různé osobnosti na vedoucích místech veřejného života, ale výsledek se nedostavil. Neměli jsme za premiéry jen Klause, Zemana a Babiše, ale i Tošovského, Nečase a Pitharta, který byl i předsedou senátu. A výsledek? Však vidíte sám. Lidi prostě na změnu nevěří, zvláště když je kandidát na prezidenta pan Drahoš pro většinu voličů zcela neznámým. Za sebe mohu říci akorát to, že slušnost může být pro dnešního politika přidaná hodnota, nikoliv stěžejní program. Z tohoto omylu mě vyvedl pan předseda Fiala z ODS, kterému chybí kromě slušnosti snad vše, co by měla vůdčí osobnost politického dění mít.

0 0
možnosti

Co by tomu říkal Kryl, to si můžeme odvodit, škoda ale, že nepoznáme další příspěvek jeho úžasné poezie.

1 0
možnosti

Ruku a srdce - Životem asi nelze prolézt a nebýt čímsi umazán. Pokládám za normální, pak asi ten běžný - osobní stud. Jiná káva je, se pak postavit co nějakého viditelného čela. Jako dobrou pomůcku pak vidím A.Babiše a M.Zemana. Oba sice KSČ opustili - Nicméně jsou členy dále. Piklit, žvanit, následné obkruží obdivovatelů - podpůrců. Čím je člověk starším - vlivnějším - není schopen změny, nejde to. Pak byla srandovní ona Perestrojka, kdy Gorbačov - Jakeš říká - Soudruzi, 41 let jsme mysleli blbě ! Dnes je úterý, poůjdeme spát. Ve středu vstaneme a budeme myslet po novu. Kdo je pro - proti - zdržel se hlasování ? Nu a je to ... Nejde to ! ... :-)

3 0
možnosti

Myslím, že úplně nemáte pravdu. Často se říká: "Kdo v mládí nevolí levici - nemá srdce, kdo v dospělosti pravici - nemá rozum."

Mladí lidé bývají radikálnější a podporují změny, že změny jsou často k horšímu, holt nepředvídají.

Každý je schopen vývoje, ale chce to dosti práce na sobě samém. Vždycky jsem preferovala svobodu, ale v mládí bylo moje cítění sociálnější (pomáhala bych kde komu). S pokročilým věkem jsem opatrnější a pomáhala bych jen těm, kteří skutečně nemohou, a kteří si to zaslouží.

1 0
možnosti

Filozofové už od pradávna nabádají, aby každý zpytoval především své vlastní svědomí. Jenže Vy jste jiný kabrňák, Vy zpytujete svědomí dokonce všech voličů Zemana ;-D

1 0
možnosti
Foto

Odkud a jak víte, kde jsem začal? Kam sem pak dospěl, je druhá věc; bavit se o tom s vámi, předpojatým, mně zcela nepřátelsky nakloněným člověkem, nemá i ze zkušeností s vámi, naprosto žádný smysl, to už také vím. Tedy si ponechte svůj názor, já si zas ponechám ten svůj. To je asi to nejrozumnější, co můžeme oba udělat. A jen doufám, že nezaplevelíte diskuzi svými sáhodlouhými, jen málo co o vás vypovídajícími deklamacemi cizích myšlenek.

6 0
možnosti
Foto

To je přesné, KarleR^:-)

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS